Робочий візит голови Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюка

26 вересня в м.Біла Церква з робочим візитом перебував голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк.

 В рамках візиту голова Київської обласної державної адміністрації разом із міським головою В.Савчуком та архієпископом Білоцерківським і Богуславським Августином обговорили питання організації перебування у Спасо-Преображенському кафедральному соборі великої святині — Плащаниці Пресвятої Богородиці з Гефсиманського подвор'я в Єрусалимі.

 Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк наголосив, що Плащаниця Пресвятої Богородиці буде перебувати в Білій Церкві 12-13 жовтня ц.р., з дозволу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, приклонитися до неї матимуть змогу жителі всієї Київщини. Тому, з цією метою будуть створені належні умови для вірян.

 Цього ж дня голова Київської обласної державної адміністрації побував на урочистостях з нагоди Дня дошкілля, де привітав працівників  дошкільних навчальних закладів Білої Церкви із професійним святом. Зупинився на заходах, які проводить обласна влада щодо розвитку  освітньої галузі Київщини, покращення умов навчання та виховання дітей, підвищення рівня заробітної плати працівникам освітньої сфери та ін. Наголосив, що Біла Церква є одним із міст Київської області, де функціонують 36 дитячих садочків, які майже вирішують питання забезпечення маленьких білоцерківців місцями  та будується ще один на масиві Таращанський, на що виділяються кошти з обласного бюджету. Поінформував, що на Київщині працює 693 дошкільних та 754 загальноосвітніх навчальних закладів і жоден з них не був ліквідований. Підкреслив, що за поточний рік шкільним закладам області було передано 98 автобусів, а лише за 1 місяць ц.р. було вручено 850 комп’ютерів та ін.

 

Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк також наголосив, що за минулий рік  на Київщині було відкрито більш як 500 об’єктів, на які було направлено близько 20 млрд. грн. бюджетних коштів.

З нагоди Дня дошкілля голова Київської обласної державної адміністрації висловив щиру вдячність за відданість професії працівникам міських дошкільних навчальних закладів та вручив деяким із них подяки Київської обласної державної адміністрації з наданням цінних подарунків. Всім дитячим садочкам Білої Церкви також були передані комплекти навчальної літератури.

Працівників  дошкільних навчальних закладів також привітав міський голова В.Савчук, який наголосив на заходах, що проводиться міською владою в освітній галузі, високо оцінив роботу працівників у вихованні та навчанні дітей міста, висловив слова вдячності голові Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюку за вагому підтримку в розвитку цієї сфери та вручив грамоти Білоцерківської міської ради ряду вихователів.

В рамках візиту голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк також відвідав Білоцерківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 5  (директор – О. Садаєва).

Перебуваючи в школі, голова Київської обласної державної адміністрації провів зустріч із учнями, вчителями та батьками, де ознайомився з функціонуванням шкільного учнівського самоврядування, акцентував увагу на підтримці обласною владою талановитої молоді. Зокрема, відповідно до ряду обласних програм проводяться різноманітні конкурси та олімпіади, переможці яких  відзначаються дипломами, преміями, стипендіями. Крім того, цього літа, 500 обдарованих дітей мали змогу відпочити на о.Крит (Греція).

З метою покращення матеріально-технічної бази загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк передав їй 10 сучасних комп’ютерів.

В заході взяли участь начальник головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Н.Клокар, депутати міської ради В.Коверда, А.Король, заступник міського голови М.Антонюк, начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Пертик, представники регіональних та міських ЗМІ.



Опубліковано: 27 вересня 2012 року
Поділитися