Робочий візит делегації представників Лито́вської Респу́бліки

11 травня  в м.Біла Церква з робочим візитом перебувала делегація представників Литовської Республіки серед яких - віце-спікер сейму Лито́вської Республіки П.Ауштрявичюс, член сейму Литовської Республіки К.Старкявичюс, Надзвичайний та Повноважний посол Литви в Україні  П. Вайтєкунас  та ін.

Міський голова В.Савчук провів зустріч із представниками делегації та висловив слова вдячності за підтримку України Литовською Республікою на шляху євроінтеграції, наголосив, що досвід Литви є важливим прикладом для України в цьому напрямку та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Під час зустрічі представники делегації поінформували про заходи, які проводила Литовська Республіка для вступу в Євросоюз, ознайомили із соціально-економічним розвитком країни за період, коли Литва увійшла до його складу. Наголосили на необхідності  проведення в Україні відповідних реформ, які забезпечать подальший розвиток держави, висловили  переконання про дружні відносини між країнами і  співпрацю в різних сферах. Акцентували увагу на необхідності вирішення конфліктних ситуацій на міждержавному рівні шляхом конструктивного діалогу та ін.

В ході зустрічі представники делегації також поділилися досвідом Литовської Республіки щодо питань функціонування житлово-комунальних підприємств, впровадження на них енергозберігаючих технологій, соціального захисту пільгових категорій населення,  реалізації екологічних проектів та ін.

На заході були присутні секретар міської ради О.Олійник, директор ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління » Р.Троценко, представники міських ЗМІ та ін.

Цього ж дня міський голова Білої Церкви В.Савчук та делегація представників Литовської Республіки взяли участь у відкритті скульптури графині О.Браницької на території Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України.

В ході заходу міський голова В.Савчук зазначив, що даний парк є цінним природним комплексом не тільки Білої Церкви, а й всієї України,  відмітив важливе його значення  для збереження культурно-історичної спадщини міста. Наголосив, що дендропарк має багато цікавих архітектурних споруд та скульптур,  і сьогодні, поповниться ще однією - скульптурою графині О.Браницької, в честь якої і було засновано  дендропарк «Олександрія».

Міський голова висловив слова вдячності молодому художнику – скульптору, лауреату премії Президента України для молодих учених, лауреату міської літературно-мистецької премії ім.. М.Вінграновського  М.Василенку за створення скульптури, відмітив, що вже не одна його робота прикрашає Білу Церкву та побажав йому подальших творчих досягнень.

В заході взяли участь члени виконавчого комітету міської ради О.Грибенников, В.Черняк,  директор Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України С.Галкін, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 12 травня 2014 року
Поділитися