Робочий візит голови Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюка

17 червня в Біла Церква з робочим візитом перебував голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк.

В рамках візиту голова Київської обласної державної адміністрації зустрівся із представниками Білоцерківської міської громадської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

В ході зустрічі голова Київської обласної державної адміністрації поінформував про  основні напрямки роботи обласної влади щодо реалізації державної політики в сфері соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів і, зокрема, учасників бойових дій в Афганістані та інших соціально незахищених категорій населення. Наголосив,  що воїни-інтернаціоналісти ціною власного здоров’я виконали всій обов’язок перед Батьківщиною і тому, відповідно до доручення Президента України В.Ф.Януковича,  здійснюються заходи щодо їх соціальної підтримки.

Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк відмітив, що відповідно до державної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» здійснюється поетапне забезпечення житлом даної категорії населення. В 2013році за рохунок залучення позабюджетних коштів та коштів державного бюджету буде придбано  25 квартир для афганців Київщини. Відмітив, що на даний час на обліку для поліпшення житлових умов в Білій Церкві перебуває 117 афганців, з них - 9 інвалідів . Згідно державної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» житло в 2012р. отримали 2  білоцерківця даної категорії. А в поточному році - 5 учасників бойових дій в Афганістані.

Голова Київської обласної державної адміністрації привітав 5 афганців з отриманням житла, вручив їм вітальні адреси та цінні подарунки.

В ході заходу міський голова В.Савчук висловив слова вдячності голові Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюку за активну підтримку та особисту зацікавленість в розвитку Білої Церкви, сприяння у виділенні коштів з обласного бюджету для забезпечення життєдіяльності міста, соціального захисту малозахищених категорій білоцерківців, відмітив співпрацю міської влади і міських громадських організацій, які опікуються проблемами афганців та ін.

В заході взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Н.Дудко, начальник відділу обліку та розподілу житла міської ради О.Костенко,  голови Київської обласної  та Білоцерківської міської організацій Української спілки ветеранів Афганістану(воїнів-інтернаціоналістів) І.Коваль та В.Косоротов, представники ряду міських громадських організацій.

Цього ж дня голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк також відвідав будівництво спортивного комплексу на масиві Піщаний, що матиме стадіон з сучасним штучним покриттям, який розрахований на 840 місць та спортивні майданчики для занять різними видами спорту. На будівництво даного об’єкту виділено 15 млн.грн. з обласного та міського бюджетів, які поетапно освоюються. Введення в експлуатацію спортивного комплексу заплановано на 24 серпня 2013 року.

Голова Київської обласної державної адміністрації поінформував, що відповідно до реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, популяризації здорового способу життя на Київщині проводяться ряд заходів. Зокрема, будується 5 стадіонів, близько 100 міні -майданчиків в містах та селах Київської області для занять спортом. Серед них - даний спортивний комплекс в Білій Церкві. Відмітив необхідність масового залучення підростаючого покоління до занять спортом та виявлення серед них обдарованих дітей, які захищатимуть честь області та держави в різних видах спорту та ін.

Голова Київської обласної державної адміністрації відмітив важливе значення даного спортивного комплексу для розвитку спорту в м. Біла Церква та популяризації здорового способу життя серед молоді міста та ін.

В заході взяли участь міський голова В.Савчук, заступник міського голови В.Сокол, начальник відділу капітального будівництва міської ради В.Ткачук, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради В.Матвієць, представники міських та регіональних ЗМІ.



Опубліковано: 18 червня 2013 року
Поділитися