Робочий візит голови Київської обласної державної адміністрації

20 вересня в м.Біла Церква, з нагоди святкування Дня міста, з робочим візитом перебував голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк.

В ході візиту голова Київської обласної державної адміністрації ознайомився з ходом будівництва дитячого садка, що на масиві «Таращанський». Даний дошкільний навчальний заклад розрахований  на 220 місць, матиме сучасне планування та оснащення. Під час його будівництва вже освоєно 10 млн. грн.. з обласного та міського бюджетів та ще необхідно близько 12 млн. грн. для завершальних робіт та оснащення.

Голова Київської обласної державної адміністрації підкреслив, що під час даного огляду визначено наступні етапи по  завершенню будівництва дошкільного навчального закладу, спорудження якого планується завершити в 2014р.

Під час заходу голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк наголосив на діяльності, яку здійснює обласна влада щодо забезпечення доступу кожної дитини Київщини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України». Поінформував про  розширення мережі дошкільних навчальних закладів в Київській області.

Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк також відвідав Центр творчості дітей та юнацтва Київщини, де ознайомився із умовами  функціонування закладу. Зокрема, підкреслив, що оскільки даний центр творчості є обласним, в ньому, по філіях, які розташовані в ряді населених пунктів Київщини, займаються близько 1600 вихованців в 55 гуртах різних напрямків. Основне приміщення центру, яке розташовано в м.Біла Церква, було передано в його користування  в 2008р., але потребувало капітального ремонту. Протягом останніх років за рахунок коштів обласного бюджету в приміщені було проведено капітальний ремонт даху, на що було витрачено 1млн. 200 тис. грн., реконструкцію опалювальної та вентиляційної систем, збудована сучасна модульна котельня  на суму близько 6 млн.грн.  Для створення повноцінних умов функціонування Центру творчості дітей та юнацтва Київщини ще необхідно провести ремонт внутрішніх приміщень.

Голова Київської обласної державної адміністрації зазначив, що обласною владою будуть знайдені кошти для завершення  необхідних робіт та створено найкращі умови для  позашкільної освіти дітей всієї Київщини, адже поточний рік оголошено Президентом України В.Ф.Януковичем - Роком дитячої творчості.

В рамках візиту голова Київської обласної державної адміністрації провів прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, під час якої акцентував увагу на тому, що Президент України приділяє значну увагу соціально-економічному та культурному  розвитку всіх регіонів держави. Тому, Київською обласною владою, проводяться  відповідні заходи щодо виконання завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича та  забезпечення якісних умов життя населення Київщини.

Зокрема, головою Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюком систематично проводяться робочі поїздки по всіх  населених пунктах області з метою вивчення проблемних питань та знаходження шляхів їх вирішення, розгляду можливостей залучення інвестицій для розвитку інфраструктури та ін.

Голова Київської обласної державної адміністрації підкреслив, що завдяки злагодженій роботі органів влади всіх рівнів поступово налагоджується економічна діяльність підприємств різних напрямків, що в свою чергу забезпечує наповнення бюджету. Зупинився на діяльності обласної влади щодо підтримки таких сфер, як освіта, медицина,  культура, спорт, житлово-комунальне господарство, утримання об’єктів даних галузей, втілення енергозберігаючих технологій та ін. Наголосив на роботі щодо соціального захисту найуразливіших категорій населення, забезпечення соціальним житлом працівників бюджетних установ.

В ході прес-конференції голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк поінформував про заходи щодо підтримки талановитої молоді, створенню умов для її розвитку, наголосив на необхідності забезпечення належного функціонування  закладів творчості для молоді в області, серед яких і Центр творчості дітей та юнацтва Київщини, який знаходиться в м.Біла Церква. Акцентував увагу, що протягом поточного року 165 тис. дітей Київщини оздоровилися, з яких 2,5 тис. – за кордоном.

Відповідно до поставлених завдань Президента України  обласна влада працює над рівним доступом кожної дитини Київщини до дошкільної освіти, забезпеченням всіх дітей місцями в дошкільних навчальних закладах. Так, протягом останніх років було введено в дію 15 нових дошкільних закладів, що створило 3,5 тис. додаткових місць для дітей.

Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк підкреслив, що завдяки активній діяльності працівників агропромислового комплексу Київщина є лідером в державі з виробництва м’яса, молока, яєць, овочів, фруктів та зернових культур та висловив сподівання на подальший розвиток даної сфери.

Відмітив, що завдяки залученню інвестицій в різні сфери життєдіяльності відбувається оновлення технологій, що позитивно впливає на розвиток даних галузей. Наголосив, що протягом двох останніх років в Київській області було введено в експлуатацію близько 600 нових об’єктів, створено 150 тис.робочих місць.

Поінформував, що відповідно до доручення Президента України щодо сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем проводяться відповідні заходи та здійснюється робота  по залученню учнів до вибору тих професій,  які є актуальними на даний час на ринку праці.

Під час прес-конференції голова Київської обласної державної адміністрації підкреслив, що для забезпечення розвитку м.Біла Церква протягом двох останніх років з обласного бюджету було виділено більш як 100 млн.грн., які були спрямовані на  проведення необхідних робіт в різних сфер життєдіяльності. Акцентував увагу на підтримці розвитку освітніх закладів міста. Відмітив, що останні роки особлива увага приділяється розвитку медичної сфери м.Біла Церква. Зупинився на відкритті міжрайонного Центру гемодіалізу та штучної нирки, проведенні ремонтних робіт приміщень ряду медичних установ міста та забезпеченні їх необхідним сучасним обладнанням. Наголосив на необхідності створення в Білій Церкві Центру сімейної медицини, забезпеченню Центру екстреної медичної допомоги автомобілями швидкої медичної допомоги та ін.

Голова Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюк поінформував про  підтримку обласною владою комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління», яке здійснює перевезення пільгових категорій білоцерківців. Наголосив, що завдяки сприянню народного депутата України В.Чудновського та першого заступника Міністра інфраструктури України К.Єфименка, депутатів Київської обласної ради, членів виконавчого комітету міської ради І.Шилова, А.Даниленка в м.Біла Церква також було збудовано ряд об’єктів для забезпечення потреб населення, серед яких спорткомплекс «Зміна», «Льодова арена» та ін.

В ході прес-конференції голова Київської обласної державної адміністрації наголосив, що тільки об’єднавши спільні зусилля всіх жителів Київської області у реалізації реформ та завдань і доручень президента України В.Ф.Януковича можливо досягти якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.

В заходах взяли участь народний депутат України В.Чудновський, міський голова Білої Церкви В.Савчук, начальник департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації Н.Клокар, начальник управління освіти та науки міської ради Ю.Петрик, начальник відділу капітального будівництва міської ради В.Ткачук представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 23 вересня 2013 року
Поділитися