Робоча група розглянула проекти, подані цього року на Громадський бюджет

14 серпня у Білій Церкві відбулося засідання робочої групи щодо розгляду проектів Громадського бюджету на 2019 рік, яке провів голова робочої групи,  секретар міської ради Вадим Кошель.

Під час засідання присутні детально ознайомилися зі змістом кожного з проектів, які подали білоцерківці до Громадського бюджету. Цього року проектів було 42. Варто наголосити, що багато з них передбачає благоустрій громадських просторів зі встановленням скульптурних об’єктів, створення різноманітних баз для розвитку та позашкільної освіти молоді тощо. Були й такі ідеї, що мають на меті відновлення історичних пам’яток міста, будівництва велодоріжки, закупівлі медичного обладнання у деякі медичні установи  та ін.

Детально із всіма проектами можна ознайомитися на сайті міської ради за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/zhyteliam/hromadskyi_biudzhet/hromadskyi_biudzhet_za_2019_rik/perelik_proektiv_podanykh_dlia_realizatsii_za_rakhunok_koshtiv_hromadskoho_biudzhetu_m__bila_tserkva_2019_rik.html.

Члени робочої групи проаналізували зауваження кожного з проектів, озвучили зауваження, які були зроблені фахівцями відповідних структурних підрозділів під час їх попереднього розгляду. Документи також були розглянуті на предмет відповідності інфраструктурі міста та чи не є вони фрагментарними, загальної доступності для всіх білоцерківців, пристосованості до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями,  технічних особливостей, можливого подальшого додаткового обслуговування тощо.

Щодо ідей, які потребували незначних уточнень, було прийнято рішення, аби автори надали такі роз’яснення та уточнення.

За підсумками засідання членами робочої групи було прийнято рішення 25 проектам надати позитивні рекомендації, решті – негативні, оскільки вони або недоцільні, або фінансування має здійснюватися згідно із цільовими програмами та ін.

Дані рекомендації будуть направлені на розгляд виконавчому комітету міської ради, який затвердить остаточний перелік проектів, що будуть винесені на голосування.

Нагадаємо, що голосування відбуватиметься протягом вересня ц.р. за допомогою Електронного сервісу. Можна буде проголосувати за три проекти серед малих проектів та за три проекти серед великих проектів.

Робоча група розглянула проекти, подані цього року на Громадський бюджет


Опубліковано: 14 серпня 2019 року
Поділитися