Рідна мова – життя духовного основа

    21 лютого в м.Біла Церква відбувся музично-літературний вечір з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

 

    Цей  день відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Оскільки з шести тисяч розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, міжнародною організацією ЮНЕСКО здійснюється підтримка мови як ознаки культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

 

    Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж десяти тисяч осіб, які активно розмовляють рідною мовою. Часто ці мови не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов, котрими розмовляють менше ста осіб, не задокументовані.

 

    Мова є одним із символів незалежної держави, проявом особистості. В м. Біла Церква значна увага приділяється забезпеченню законних прав для використання всіх мов, міська влада співпрацює з національно-культурними товариствами Білої Церкви з метою створення умови для розвитку мов національних меншин.

 

    В ході музично-літературного вечора присутні мали можливість проглянути концерт та прослухати  музичні твори на різних мовах світу у виконанні творчих колективів національно-культурних товариств міста та учнів загальноосвітніх шкіл.

 

    В заході взяли участь представники творчої інтелігенції, громадськості та школярі загальноосвітніх шкіл міста.

Рідна мова – життя духовного основа


Опубліковано: 21 лютого 2017 року
Поділитися