Реформування медичної галузі в м.Біла Церква

10 червня в м.Біла Церква відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації на тему: «Забезпечення громадян якісними медичними послугами – одне із основних завдань міської влади щодо реалізації завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі», яку провів заступник міського голови М.Антонюк.

В ході прес-конференції заступник міського голови поінформував присутніх про хід  реформування медичної галузі в м.Біла Церква, зокрема повідомив, що проводяться заходи по створенню в мікрорайонах міста амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, що забезпечить більш якісне та доступне медичне обслуговування населення Білої Церкви. Зупинився на реформуванні екстреної та швидкої медичної допомоги, на заходах по створенню центрів первинно медико-санітарної допомоги та ін.

Заступник міського голови наголосив, що в місті діють медичні установи з сучасним лікувально-діагностичним обладнанням, працюють висококваліфіковані медичні працівники, завдяки чому білоцерківці  мають змогу отримати якісну медичну допомогу.

В ході прес-конференції також взяла участь завідувач імунологічною лабораторією комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр крові» Т.Мартиненко, яка ознайомила присутніх із функціонуванням даного центру. Наголосила, що обласний центр переливання крові забезпечує медичні заклади Київщини необхідними препаратами крові, проводить її збір у донорів. Так, за 2012 рік було заготовлено 19 тонн крові, яку здали близько 20 тис. донорів. Відмітила, що завдяки сучасному унікальному обладнанню проводиться потрійний контроль крові донорів щодо виявлення захворювань та забезпечується  якісне зберігання продуктів крові.

В ході прес-конференції заступник міського голови М.Антонюк та завідувач імунологічною лабораторією комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр крові» Т.Мартиненко дали відповіді на питання журналістів.



Опубліковано: 11 червня 2013 року
Поділитися