Реалізація доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону, зокрема реалізації проекту «Якісна і доступна медицина – кожному»

21 жовтня  в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Реалізація  доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону, зокрема реалізації проекту «Якісна і доступна медицина – кожному».

В ході засідання «круглого столу» заступник міського голови  М.Антонюк зупинився на основних заходах, які проводяться в Білій Церкві згідно з дорученнями Президента України В.Ф.Януковича  з метою забезпечення надання якісних та доступних медичних послуг всім категоріям білоцерківців та вдосконалення медичної сфери.

Зокрема, акцентував увагу на діяльності  щодо забезпечення підвищення доступності медичних послуг, яка включає в себе розмежування первинної, вторинної, третинної та екстреної медичної допомоги; структурну реорганізацію лікувальних установ відповідно до видів надання медичної допомоги та ін. Зазначив,що з  метою підвищення якості медичних послуг впроваджуються нові медичні стандарти, проводиться матеріально-технічне забезпечення сучасним обладнанням відповідно профілю та спеціалізації медичного закладу.

Під час засідання «круглого столу» було детально розглянуто та проаналізовано хід проведення модернізації мережі закладів охорони здоров’я, а саме створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, мережі амбулаторій загально практики-сімейної медицини в мікрорайонах міста, які надаватимуть консультаційно-діагностичні послуги та ін.

Присутні зупинилися на питанні забезпечення ефективності використання державного фінансування під час запровадження даної реформи, яке здійснюється відповідно до Національного плану дій на 2013р. та програми економічних реформ на 2013-2014рр. «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

В ході засідання було наголошено на важливості введення в дію міжрайонного Центру гемодіалізу та штучної нирки, міського ендокринологічного центру щодо забезпечення якісної та доступної медицини. Також в місті розглядаються можливості щодо створення спеціалізованих кардіохірургічних, гастроентерологічних та інші  центрів.

На засіданні були обговорені питання формування системи надання перинатальної допомоги – створення перинатального центру на базі міського пологового будинку, поліпшення кадрового забезпечення медичних закладів та необхідності навчання сімейних лікарів, забезпечення соціального захисту медичного персоналу під час здійснення реформування закладів охорони здоров’я та ін.

Під час засідання «круглого столу»  присутні обговорили пріоритетні завдання модернізації медичної сфери, які будуть проведені в Білій Церкві в найближчий час та забезпечать надання якісних та доступних медичних послуг білоцерківцям та ін.

В засіданні «круглого столу» взяли участь головний лікар міської дитячої поліклініки, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я Г.Музиченко, заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Н.Шевчук, головні лікарі міських лікарень №1та №2 –Г.Яценко та Н.Головенко, головний лікар комунального закладу Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги  №1» І.Бандура, заступник головного лікаря пологового будинку з медичної частини О.Солодовник, голова Білоцерківської міської організації профспілки працівників охорони здоров’я України Т.Кошевич та ін.

На засіданні були присутні представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 22 жовтня 2013 року
Поділитися