Рана, яка кровоточить і сьогодні

В рамках відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-річниці виводу військ з Республіки Афганістан, міський голова Геннадій Дикий провів зустрічі із білоцерківцями цієї категорії.

Зокрема, такі зустрічі відбулася 10-12 лютого в школах №5, 12 та в гімназії №1.

Звертаючись до ветеранів-афганців міський голова відмітив, що вони є справжніми воїнами, які виконували свій військовий обов’язок в Афганістані. «Не всім судилося повернутися на рідну землю.  Та війна залишився вічним болем і пам’яттю в їх серцях тих, xто залишився живим та рідних, хто втратив своїх близьких» -відмітив Геннадій Дикий.
У тій війні в Афганістані взяли участь 150 тис. воїнів з України, 3280 з них – загинули .  Зараз на Київщині проживає  5160 ветеранів, 825 з яких- в Білій Церкві.

25 воїнів не діждалися родини з Білоцерківщини. 13 родин загиблих зараз проживають в місті.

Інвалідами повернулися 3660 українців, з них 76 зараз мешкають в Білій Церкві.

«Сталося так, що Україну спіткало ще одне лихо, – зазначив Геннадій Дикий. - Вже майже два роки йде неоголошена війна. Сьогоднішні захисники мужньо боронять країну від ворога. Серед них є багато воїнів-афганців, які мають бойовий досвід і не можуть стояти осторонь. Вони сміливі і сильні патріоти рідної землі і прагнуть, щоб ця війна як найшвидше скінчилася. Ми вдячні вам за ваш патріотизм і героїзм. Вічна пам'ять тим, хто не повернувся».

 З початку дій в АТО загинуло 74 воїни-афганці.

Особлива увага була акцентована на необхідності патріотичного виховання молоді на прикладах воїнів-інтернаціоналістів.

Присутні на заходах хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих в Афганістані.

Згідно Указу Президента України всім афганцям, які проживають в місті було вручено  Пам’ятну медаль України «25 років виведення військ з Афганістану». Присутнім на зустрічах медалі вручив міський голова.

В заходах взяли участь заступник міського голови М.Антонюк, начальник управління освіти та науки міської ради Ю.Петрик, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 15 лютого 2016 року
Поділитися