Питання реконструкції будівлі техніко-економічного коледжу БНАУ розглянула профільна комісія

26 липня у Білій Церкві відбулося засідання комісії з обстеження стану зберігання, характеру та способу використання пам’яток архітектури та містобудування, яку було створено відповідно до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради №73 від 13 лютого 2018 року.

Під час роботи представники комісії зосередили увагу на питанні реконструкції будівлі техніко-економічного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету. Дана будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення «Синагога» кінця ХІХ ст. (ох.№40-КВ) та перебуває в державній власності, в оперативному управлінні Технолого-економічного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету. Нещодавно на даній будівлі було проведено ряд ремонтних робіт, які призвели до зміни її зовнішнього вигляду.

Під час зустрічі комісією за участю представників Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини було з’ясовано обставини, що зумовили проведення таких робіт, вивчено документацію, яка їх супроводжує, розглянуто питання відповідності здійснюваних заходів законодавчим, будівельним нормам тощо. У рамках засідання було заслухано думки керівництва та працівників навчального закладу, представників підприємств – виконавців ремонтних робіт, істориків, науковців, громадськості та ін.

Варто відмітити, що міською владою м.Біла Церква невідкладно було вжито низку необхідних заходів з метою збереження даного архітектурного об’єкту, проте їх виявилося недостатньо, оскільки даний навчальний заклад перебуває на балансі Білоцерківського національного університету, який напряму підпорядкований Міністерству освіти і науки України.

Таким чином, у результаті роботи комісії керівництву Техніко-економічного коледжу БНАУ було запропоновано надати до управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації проектну документацію для погодження проекту з реконструкції. Також вжито необхідних заходів, аби наразі ремонтні роботи будівлі були призупинені.

Комісія в БНАУ


Опубліковано: 26 липня 2019 року
Поділитися