Проводи зими та зустріч весни по-білоцерківськи

17 лютого в міському Парку культури та відпочинку відбулося народне гуляння просто неба «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо».

 

У програмі дійства були відтворені народні обряди: «Зима з Весною зустрічається», «Закликання весни, під час якого учасники дійства виготовляли пташок, прикрашали ними дерева та загадували бажання; майстер-класи з ковальського мистецтва та виставка-продаж виробів від козака Олександра «Веселий коваль», веселі ігри, розваги для дорослих та дітей із сюрпризами та подарунками, конкурс «Зять+Теща», перетягування линви, ляльковий театр, концертна програма «Святкуй разом з нами» тощо.

 

Білоцерківці мали змогу також взяти участь у ярмарку, скуштувати обрядові страви, придбати різноманітні сувеніри тощо. У рамках заходу також відбувся конкурс млинців та вареників.

 

Завершилося святкове дійство символічним спаленням опудала Зими, а також українськими вечорницями з гуртами Roxy band, вокальних ансамблів: «Мальви» Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу, «Співограй», вокального ансамблю БНАУ та ін.

 

У заході взяли участь: міський голова Геннадій Дикий, радник міського голови Микола Антонюк, начальник відділу торгівлі Білоцерківської міської ради Марія Беркут, начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

17.02 Проводи зими та зустріч весни по-білоцерківськи


Опубліковано: 17 лютого 2018 року
Поділитися