Проведено 10 зустрічей з роз’яснень питань Громадського бюджету: чекаємо ідеї

У жителів нашого міста з’явилася можливість використати механізм європейського зразка, який передбачає найвищий рівень участі громадян - інструмент, який дозволяє мешканцям  фактично брати участь у прийнятті рішень  стосовно призначення частини коштів з місцевого бюджету. Цей інструмент- Громадський бюджет.

 

Основна мета Громадського бюджету полягає в залученні мешканців до процесу управління містом, а також використання в цих моментах елементу обговорення, дискусій в широкому колі учасників спільноти, які є «експертами своєї справи», знають свої потреби і долучаються до розмови про пріоритети громади з перспективи її спільного блага. 

 

З метою залучення жителів Білої Церкви до реалізації проекту Громадський бюджет та донесення інформації про його актуальність і можливість громадян впливати на розвиток міста,  протягом 24-26 та 29-30 травня було проведено десять зустрічей із жителями Білої Церкви. 

 

Аби привернути увагу якнайширшого кола білоцерківців було проведено широку інформаційну кампанію по їх агітуванню  та залученню на  заплановані зустрічі. Так, з метою інформування про початок реалізації у Білій Церкві даного проекту було здійснено такі заходи: поширено біг-борди та сіті-лайти, розміщено відео- та аудіорекламу на місцевому телеканалі,  проводовому  радіо та радіо FM, кінотеарті ім.О.Довженка, соціальних мережах, об’яви про подію було розміщено на під’їздах житлових будинків, навчальних закладах, електротранспорті, також в багатолюдних місцях роздавалися тематичні флаєри.

 

Отож, на заходи щодо роз’яснень питань про переваги використання Громадського бюджету, процедур оформлення відповідних документів, умов участі, етапи розгляду, голосування та реалізації бажання поцікавитися виявили близько 400 жителів міста. 

 

До зустрічей в  мікрорайонах було долучено КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви», представники якого, разом із депутатами міської ради, представниками громадськості та посадовими особами місцевого самоврядування доносили детальну інформацію про проект. 

 

Із презентацією зустрічей із роз’ясненнями  можна ознайомитися тут. 

 

Серед найчастіше запитуваних  питань під час зустрічей були такі: 

- які саме проекти можна зробити завдяки Громадському бюджету;

- як порахувати бюджет;

- де можна знайти необхідну інформацію;

- яким чином  голосувати дітям з 14 років, якщо немає паспорту;

- хто може допомогти в написання проектів;

- як отримати інформацію щодо власників земельних ділянок, які плануються залучати до проектів;

- де ще можна буте проголосувати за проект окрім ЦНАПу;

- хто буде займатись реалізацією проекту за умови перемоги;

- чи може хтось один із членів сім’ї проголосувати за всю родину при умові наявності їхніх  паспортів;

- чи можуть подаватись на конкурс проекти які стосуються ремонту, обладнання, оснащення і т.д. приміщень шкіл та дитячих садочків;

- якщо буде подано мало проектів і залишаться кошти Громадського бюджету, яким чином вони будуть використані та ін. 

 

Слід зазначити, що проект Громадський бюджет реалізовується в місті на виконання одного із заходів, передбачених Програмою розвитку громадянського суспільства у м. Біла Церква на 2016-2020рр. 

 

Наголошуємо, що прийом проектів  проводиться з 15 травня по 15 червня, оприлюднення проектів, які допущені для участі у голосуванні  буде здійснено  16 червня – 23 серпня, голосування  проводитиметься з 01 по 15 вересня, а реалізація його здійснюватиметься  в 2018 році. 

 

В цьому році проекти можна подавати шляхом заповнення форми проекту у паперовому вигляді у Центрі надання адміністративних послуг Білоцерківської  міської ради за адресою: м. Біла Церква, вул. Я.Мудрого, б.38/2.  В подальшому планується розробити спеціальний онлайн сервіс. 

 

На жаль, станом на 02 червня до ЦНАПу надійшло лише два проекти. Закликаємо білоцерківців бути більш активними та сподіваємося, що  до закінчення терміну подачі проектів на участь в Громадському бюджеті надійдуть цікаві ідеї, які викличуть у громадян підтримку, а їх  реалізація  зробить життя в Білій Церкві більш комфортним.

 

Нагадуємо, що з положенням про Громадський бюджет, умовами та іншою інформацією можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради в рубриці «Громадський бюджет».

Проведено 10 зустрічей з роз’яснень питань Громадського бюджету: чекаємо ідеї


Опубліковано: 02 червня 2017 року
Поділитися