Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква на 2017 рік затверджено

Депутати міської ради затвердили дану Програму, яка  спрямована на забезпечення сталого розвитку економіки  у 2017 році, підвищення рівня життя і добробуту мешканців міста.Дане питання доповідав міський голова Геннадій Дикий.

Документ спрямований на забезпечення сталого розвитку економіки  у 2017 році, підвищення рівня життя і добробуту мешканців міста.

Програма враховує положення Стратегії розвитку Київської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Київської обласної ради від 04.12.2014 року № 856-44-VІ та План заходів з її реалізації у 2015-2017 роках, затвердженої рішенням Київської обласної ради від 23.06.2015 року № 960-49-VІ, положення Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року, затвердженої рішенням міської ради від 24 березня 2016р № 123-08-VІІ, ґрунтується на комплексі галузевих програм. Програма розроблена з метою аналізу соціально-економічної ситуації в місті  за попередній період та передбачає забезпечення узгоджених спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування задля втілення єдиної державної політики розвитку України на рівні міста.

 Програмою визначені цілі та пріоритети міста Біла Церква на 2017 рік, конкретні завдання та заходи економічного і соціального розвитку міста, прогнозні розрахунки показників соціально-економічного розвитку міста на 2017 рік, які відображають наміри структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, а також підприємств, організацій і господарств міста щодо результатів їх діяльності у наступному році.

Реалізація Програми дозволить  покращити інвестиційну привабливість, створити умови для підвищення рівня конкурентних переваг та потенціалу міста, досягти належних стандартів життя та доступності якісних послуг для населення.

Організацію щодо виконання Програми здійснюватиме виконавчий комітет міської ради спільно з структурними підрозділами, які розробили відповідні розділи Програми відповідно до чинного законодавства України.

 

Згідно Програми пріоритетними  напрями розвитку міста Біла Церква у 2017 році є:

 - забезпечення функціонування соціальної та гуманітарної сфери на рівні державних стандартів, створення відповідних умов для поліпшення функціонування закладів охорони здоров`я, освіти, культури та інших установ соціально-культурної сфери;

- створення сприятливих умов для розвитку підприємницької діяльності;

- проведення відповідної роботи  щодо  залучення інвестицій в економіку;

- децентралізація влади шляхом добровільного об’єднання територіальних громад;

- створення ефективної системи управління земельними ресурсами та комунальним майном;

- забезпечення стабільної роботи та розвитку житлово-комунального господарства;

- екологічне оздоровлення довкілля, недопущення погіршення якості життя населення;

- оновлення, модернізація та стабільна робота громадського транспорту міста;

- розширення та поглиблення зовнішніх зв`язків, реалізація спільних програм співпраці з містами-партнерами;

- подальше впровадження енергозберігаючих заходів в усіх сферах господарювання,  модернізація теплоенергетичного господарства міста з метою економії паливно-енергетичних ресурсів;

- збереження існуючої мережі закладів культурної спадщини, пам’яток архітектури та містобудування, формування туристично-рекреаційного комплексу міста;

- розвиток електронного урядування;

- підвищення якості та доступності адміністративних послуг.

Детально із основними пріоритетами та заходами по всіх сферах життєдіяльності міста можна ознайомитися (тут)

 



Опубліковано: 23 грудня 2016 року
Поділитися