Програма підтримки розвитку ЗМІ

Депутати затвердили Програму підтримки розвитку засобів масової інформації в м.Біла Церква  на 2016-2020 рр.
Вона передбачає  зміцнення  матеріально-технічної бази засобів масової інформації для їх інформаційної діяльності по задоволенню конституційних прав жителів Білої Церкви на інформацію.

Депутати запропонували внести деякі зміни до проекту. А саме не вказувати конкретну телестудію, а зазначити – «міські телерадіокомпанії». Сесія підтримала пропозицію.

Згідно Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» міська влада зобов’язана оперативно та об’єктивно інформувати населення про свою діяльність. Це доцільно робити одразу через кілька інформаційних джерел : газети, радіо, телебачення.

На сьогодні Білоцерківська міськрада є співзасновником газет «Замкова гора» і «Громадська думка» та засновником редакції радіомовлення. Ці газети мають найбільший передплатний тираж в місті. І у Білій Церкві діє майже 9,5 тисяч радіоточок. Комунального телебачення у місті не має. Натомість у кабельних мережах міста  діють місцеві телеканал «Бест» та телеканал «Крокус-1». Загальновизнаний факт, що останній має більше покриття мовлення та кращу якість сигналу.

Міська рада, яка сьогодні розбудовує свою господарську діяльність на засадах економічної доцільності та відкритості, зацікавлена забезпечити громаді, за її гроші, високоякісні послуги максимально можливого обсягу.  В тому числі  й інформаційні.

Саме тому, на цьому тижні проект Програми пройшов обговорення із власниками міських ЗМІ. «Розраховували  отримати від них конкретні комерційні пропозиції. Їм заздалегідь було запропоновано надати свої пропозиції щодо розподілу коштів, які виділила міська рада, – розповів міський голова Геннадій Дикий.- Я розчарований, що під час зустрічі вирували лише їхні емоції, та не було висунуто жодного продуктивного рішення».
До  речі: на сьогодні ТРК «Бест» має борг перед громадою 155тис 777грн.



Опубліковано: 18 лютого 2016 року
Поділитися