Професійне свято водіїв автотранспорту - День автомобіліста і дорожника

Професійне свято водіїв автотранспорту День автомобіліста і дорожника  офіційно святкується в Україні  згідно Наказу Президента України №452/93 від 13 жовтня 1993 року  в останню неділю жовтня.

Це свято не тільки водіїв, а і ремонтних, інженерно-технічних  працівників, керівників автотранспортних підприємств і всіх, хто  сумлінно працює, виконуючи свій професійний обов’язок. 

Без відданості  професії  цих людей та їх почуття  відповідальності за справу неможливе  повсякденне  життя  міста  та його жителів.

25 жовтня, напередодні, за дорученням міського голови Геннадія Дикого працівників автотранспортної сфери із професійним святом привітав його радник Микола Антонюк, наголосивши, що Біла Церква завжди була автомобільним містом, адже тут базувалися найбільші в Київській області: автотранспортна колона, автобаза №7 та інші автотранспортні підприємства. Сьогодні чимало представників цих підприємств працюють на підприємствах – перевізниках, обслуговуючи білоцерківців.  Висловив слова вдячності за їх щоденну працю, побажав вдаліших рейсів, найменше прикрощів на дорогах, вдячних пасажирів та наголосив, що разом потрібно продовжувати працювати над створенням належних умов перевезення пасажирів.

Микола Антонюк  побажав присутнім достатку й подальшого розвитку їхнім підприємств  та змін на краще.

Радник міського голови  Микола Антонюк та заступник міського голови Анатолій Кравець вручили 42 представникам міських підприємств-перевізників грамотами виконавчого комітету міської ради. 

 

Варто наголосити, що у місті на даний час фуункціонує 19 автобусних маршрутів, перевезення на яких здійснює рухомий склад 6-ти підприємств-перевізників,  працює близько 220 одиниць рухомого складу – автобусів та мікроавтобусів.

Послуги по перевезенню пасажирів у м. Біла Церква надають :

• Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління»-

начальник  Вахній Володимир Васильович;

• ПАТ «Білоцерківський автобусний парк» - директор Старинко Андрій Стефанович;

• ТОВ «Епітранс» - Денисенко В’ячеслав Костянтинович;

• Мале приватне підприємство «Діліжанс» - директор Гамов Володимир Володимирович;

• Приватне підприємство «К-А-Н» - директор Св’ятюк Євген Миколайович

• ТОВ «ТРАНССІТІ» - директор Шутенко Сергій Олександрович

 

       Наразі, автобусні маршрути загального користування № №4, 7, 14, 17, 17А, 21, 22 обслуговують транспортні засобами марки «Богдан», «Атаман». 

        Перевезення  осіб з обмеженими фізичними можливостями  здійснюється  пристосованим для таких перевезень  транспортом, а саме -   на автобусних маршрутах №  3, 4, 7, 11, 14, 19, 21, 22   в загальній кількості – 19 од.

Серед  планів  на  майбутнє є:

- оснащення пасажирського транспорту міста сучасними інформаційними та автоматизованими системами управління, контролю та диспетчеризації;

 -збільшення транспорту середньої  та  великої  пасажиромісткості;

- підвищення якості транспортних послуг та рівня безпеки на пасажирському транспорті;

- забезпечення доступності громадян з  обмеженими фізичними можливостями до транспорту та  транспортної  інфраструктури.

  В місті особлива увага приділяється виконанню  перевізниками інвестиційних  зобов’язань – заміні рухомого складу на  автобуси рік випуску яких не перевищує 7 років, які обладнані двигунами, що відповідають нормам екологічної  безпеки не нижче «ЄВРО-5».   

На заході була присутня начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Олена Шевченко.  

Професійне свято водіїв автотранспорту - День автомобіліста і дорожника


Опубліковано: 25 жовтня 2019 року
Поділитися