Професія учителя – від Бога, а всі інші професії – від учителя

04 жовтня у Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти, який відповідно до Указу Президента України щорічно відзначається в нашій державі у першу неділю жовтня. Тож незадовго до цього дня у Білій Церкві віншували тих, хто впевнено веде школярську юнь дорогою пізнання, пошуків та успіху до професійного життєвого самовизначення – крізь можливі інновації та реформи, нововведення та перетворення, своєю наполегливою щоденною працею, а також мудрістю, професіоналізмом, терпінням та любов’ю до дітей, вірою в їхні здібності й талант вкладає найцінніші інвестиції в майбутнє нашої держави.

Під час урочистого заходу з вітальним словом до освітян Білої Церкви звернувся міський голова Геннадій Дикий, який, перш за все, подякував за любов до дітей, яких вони навчають, наголосивши, що тільки любов до своєї справи може стимулювати до нових добрих починань:

«Ви формуєте майбутнє нашої держави, і це не великі слова і не перебільшення. Те, що сьогодні ви закладаєте в нинішніх дітей, ми будемо мати через не одне десятиліття. Тому вдячний вам за любов до дітей. Ними можна пишатися, і це ваша заслуга. І завданням влади, як міської, так і державної, є створити такі комфортні умови, аби ми пишалися нашими дітьми в нашій державі, в Україні, а не за кордоном. Аби вони хотіли тут жити, працювати, створювати сім’ї, адже Україна – це родина. Зичу вам здоров’я, наснаги, завжди пишатися своїми учнями, їхніми досягненнями, і нехай це приносить вам задоволення!»

Під час урочистостей Геннадій Дикий вручив нагороди лауреатам у різних номінаціях традиційної міської премії «За заслуги в галузі освіти», встановленої Білоцерківською міською радою, а також почесні грамоти Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

Почесну місію відзначення педагогів виконав і начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик. У своєму вітальному слові він наголосив на важливості роботи освітян незалежно від їхньої спеціалізації, відмітив, що освітяни міста вміють як радіти успіхам інших людей, так і співпереживати чужому горю, завжди готові прийти на допомогу. Також побажав здоров’я, поваги та достатку.

За доброю традицією під час заходу були відзначені педагоги, імена яких цього року були внесені до Книги шани міста.

Слова вдячності на адресу освітян сказали й учні загальноосвітніх шкіл міста, а також молоді педагоги, які цьогоріч поповнили дружню освітянську родину Білої Церкви. На знак поваги та вдячності вони вручили квіти своїм колегам – ветеранам педагогічної галузі.

Під час заходу кращим освітянам міста були вручені подяки та грамоти Міністерства освіти і науки України, подяки та почесні грамоти Київської обласної ради.

Свої мистецькі дарунки під час свята присутнім презентували: начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, педагог Білоцерківської школи мистецтв №5 Галина Білогур, актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К.Саксаганського, вихованці відділення художньої гімнастики фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» (керівник – Ірина Яцюк), зразковий ансамбль танцю «Рось» Білоцерківської школи мистецтв №4 (керівники – Ірина та Ігор Максимови) та ін.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, радник міського голови Микола Антонюк, освітяни міста, представники громадськості, журналісти та ін.

Професія учителя – від Бога, а всі інші професії – від учителя


Опубліковано: 05 жовтня 2018 року
Поділитися