Продовження засідання тридцять дев’ятої сесії БМР: зміни в бюджеті та кредит на реконструкцію і модернізацію мереж вуличного освітлення

24 листопада відбулося продовження засідання тридцять дев’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Під час пленарного засідання було внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 22 грудня 2016 р. № 386-22-VII «Про бюджет м. Біла Церква на 2017 рік». З даного питання доповідала начальник фінансового управління Білоцерківської міської ради Світлана Терещук.

 

Отож, депутати міської ради розподілили додаткові 15,1 млн грн, направивши близько 2,5 млн грн на утримання бюджетних установ і благоустрій міста та затвердили додаткових 11,6 млн грн до бюджету розвитку. Ці кошти переважним чином будуть спрямовані на завершення розпочатих робіт, а також на  розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію об’єктів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, спортивних та лікарняних установ; капітальний ремонт доріг, низки прибудинкових територій; проведення робіт з реконструкції ряду скверів, тротуарів; модернізацію вуличного освітлення; капітальний ремонт ліфтів, зовнішніх мереж електропостачання, зливової каналізації  та ін.  За наявності такої документації та затвердженого бюджету розвитку на наступний рік – відразу буде можливість розпочати ці роботи.

 

Також за рахунок цих коштів  в поточному році буде проведено ремонт ряду ліфтів,  придбано обладнання для дитячої стоматологічної поліклініки, замінено вікна на енергозберігаючі в трьох дитячих садочках  та СЗОШ №9 та ін.

 

Детальніше з даним переліком можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

 

Варто зазначити, що  станом на 24.11.2017р., бюджет розвитку становить  більш як 198,7 млн грн.

 

 

Друге важливе для Білої Церкви  рішення, яке підтримали депутати міської ради - рішення про залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Реконструкція та модернізація мереж вуличного освітлення в м. Біла Церква шляхом технічного переоснащення».

 

З метою фінансування даного інвестиційного проекту міська рада вирішила: здійснити зовнішнє місцеве запозичення шляхом залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) в розмірі дванадцяти мільйонів гривень.

 

Строк запозичення - 5 років (включаючи період відстрочки до 1 року від дати підписання, але не більше ніж 6 місяців після завершення проекту). Відсотки за користування кредитними коштами становлять 3 % річних.

 

Погашення кредиту здійснюватиметься  рівними щоквартальними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи після завершення періоду відстрочки. Сплата відсотків з кредиту здійснюється рівними щоквартальними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи з першої погодженої дати платежу, що припадає після надання першого траншу кредиту (період відстрочки не застосовується до платежів зі сплати відсотків).

 

Розмір основної суми боргу за запозиченням становить 12 млн грн., які надходитимуть до міського бюджету у три транші на рахунок позичальника у банку, прийнятному для НЕФКО.

 

Аби отримати цей кредит, починаючи з 2016 року міською владою було проведено ряд заходів. Після прийняття даного рішення буде підписано кредитний договір та оформлено відповідну тендерну документацію  на міжнародну закупівлю.

 

Залучені кошти кредиту будуть спрямовані на заміну 2259 світильників різної потужності, в залежності від категорії дороги.  Світильники  буде замінено на  84 вулицях, де функціонують неекономічні лампи розжарювання (переважно:  в мікрорайоні Заріччя, на масиві Таращанський, вул. Івана Кожедуба, Мельника, Храпачанської та ін.).  

 

Також передбачено заміну металевих оголовків  (340 шт.), неізольованого проводу на провід самонесучий ізольований СІП- 4 ( 30 км), облаштування системи диспетчеризації   та управління зовнішнім освітлення всього міста.

 

Дані заходи дозволять значно заощаджувати на оплаті за електроенергію для освітлення міста та зменшити вартість утримування мереж зовнішнього освітлення.

 

Термін окупності даного  проекту становить 2,7 роки.




Опубліковано: 24 листопада 2017 року
Поділитися