Про укладені договори з автомобільними перевізниками, заходи із реформування транспортної системи та GPS -сервіс

29 листопада відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання міський голова Геннадій Дикий зазначив, що після  затвердження нової транспортної мережі міста, в пересічних білоцерківців, представників ряду громадських організацій виникли деякі питання по автобусних маршрутах.  Наразі, створена та працює робоча група, яка опрацьовує всі зауваження та пропозиції, що надійшли щодо змін руху маршрутів. Вони будуть максимально враховані.  А поки робоча група працює – виникла необхідність прийняття даного рішення, у зв’язку із закінченням терміну дії попередніх договорів.

В ході засідання члени виконавчого комітету прийняли рішення укласти договори з автомобільними перевізниками на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування. Нові договори будуть укладені терміном на три місяці з чотирма перевізниками: ПАТ «Білоцерківський автобусний парк», МПП «Діліжанс», КП БМР «Тролейбусне управління» та  ПП «КАН».

Вони забезпечуватимуть функціонування таких маршрутів: 


автобусного
маршруту

Кінцеві зупинки

Кількість графіків
транспортних засобів)

2

Зал. ст. Роток – Рибгосп (вул.І.Кожедуба 246)

12

3

Одеська траса – вул. Лісова

10

4

Площа Перемоги – Таращанський масив (фабрика «Модерн»)

22

5

 

зал. ст. Роток  - ф-ка «Модерн»

10

6 Б

Піщаний масив (Бугаївка)- Автостанція

1 (четвер, субота, неділя)

7

Міська лікарня №2- 4-й мікрорайон

24

11

вул. Тімірязєва – Сухий Яр (Нове київське кладовище)

18

13

Сухий Яр («Сфера- Авто») - Гайок

18

14

вул. Лісова – Залізничний вокзал – площа Перемоги

25

16

вул. Січневого прориву - Площа Соборна – Піщаний масив

14

16 А  вул. Січневого прориву - Площа Соборна – Піщаний масив – Нове Зарічанське кладовище (Володарська траса)

1

17

вул. Січових Стрільців – вул. Івана Кожедуба

15

18

Залізничний вокзал – вул. Івана Кожедуба

12

19

Зал. ст.Роток -  вул.Сухоярська

24

21

Вул. Томилівська – Міська лікарня № 2

28

22

Одеська траса - Гайок

18

Під час засідання ще раз було піднято питання щодо організації приміських перевезень із сполученням  м.Біла Церква –с.Фурси (Білоцерківського району). З даного питання міський голова вже надавав пояснення (читати тут) та ще раз наголосив, що пішовши на зустріч жителям с.Фурси міською владою було направлено листи до Білоцерківських райдержадміністрації та райради аби спільно погодити приміський маршрут, який сполучатиме населені пункти та визначити його кінцеву зупинку в Білій Церкві.

Щодо функціонування маршрутів № 6, 6а та 26,  міський голова відмітив, що  договори з перевізниками на дані автобусні маршрути діятимуть  до 2018р. та 2020р.

Про зміни на інших маршрутах, які будуть поступово вводитись  в місті, білоцерківці  будуть   широко  поінформовані.

Міський голова Геннадій Дикий також зупинився на заходах, які проводить міська влада  щодо  розвитку КП БМР «Тролейбусне управління».  Так, вже проведено тендер на закупівлю 4-х тролейбусів, які невдовзі вийдуть на маршрути та забезпечать перевезення населення в години пік.

Крім того, розглядається можливість залучення з м.Київ, безкоштовно,  в комунальну власність Білої Церкви, в найближчий час, 9 одиниць електротранспорту, які після невеликого ремонту також вийдуть на лінію.

Для збільшення кількісного та якісного рухомого складу  КП БМР «Тролейбусне управління» в 2017році, за допомогою кредитування Європейського банку реконструкції та розвитку,  очікується надходження ще 30  нових транспортних засобів. Коштами  ЄБРР також планується розширення контактної мережі для тролейбусів до залізничного вокзалу та мікрорайону «Гайок».

В ході засідання власник ТОВ «Союз-Авто», яке забезпечує перевезення в м.Київ – Юрій Нестерчук повідомив, що дане підприємство готове співпрацювати із КП БМР «Тролейбусне управління», надаючи в оренду сучасні європейські автобуси, які відповідають усім нормативам. Крім того, дане підприємство  розробило та планує випускати свої автобуси, які відповідатимуть екологічним, економічними вимогам, а головне – відповідатимуть вимогам доступності маломобільних груп населення (інвалідам, літнім пасажирам, мамам з дітьми). Акцентував увагу, що зараз ним, спільно з міською владою Білої Церкви  розглядається можливість будівництва заводу по виробництву цих автобусів на території   нашого міста.

Юрій Нестерчук  вівдімив, що діяльність міської влади щодо відродження електротранспорту, запровадження GPS- моніторингу,  електронного квитка, обладнання транспортних засобів валідаторами та прийняття сучасних умов конкурсів на перевезення – крок організації чесного та прозорого функціонування ринку перевезень та до подолання корупції   в цій сфері.

Під час засідання керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Максим Свірський, презентував новий мобільний додаток DozoR.

Щоб дізнаватися, де у цю мить знаходиться потрібний тролейбус чи маршрутка, і коли транспорт приїде на зупинку, білоцерківці,  відтепер,  мають можливість скористатися програмою Dоzor. Дану програму, яка є комплексом заходів із забезпечення диспетчеризації, організації та управління рухом міського пасажирського транспорту, розробило ПП «Автоімідж». Інформація з GPS-трекерів, які є в маршрутках і тролейбусах, буде відображатися на інформаційних табло, які планується встановлювати по місту, а вже зараз її можна відслідковувати на сайті. Обравши з переліку місто і номер потрібного маршруту, людина в режимі online бачить карту, на якій відображається місцезнаходження транспортного засобу.

Також є можливість обрати початкову і кінцеву точки руху, а програма запропонує найзручніші маршрути. Крім того,  програма позначає спеціальним знаком автобуси, обладнані для маломобільних груп населення.

Завантажити дане посилання можна на смортфони  із операційною системою   ANDROID, у додатку Play Market, ввівши в пошуковик назву програми DozoR City.

Звичайно, наразі, відслідковувати можна лише ті транспортні засоби, які обладнані GPS-трекерами, але в найближчому майбутньому це планується зробити на кожному маршрутному автобусі й сервіс буде зручним та доступним для всіх.

По завершенню засідання члени виконавчого комітету мали змогу особисто  ознайомитися із транспортними засобами , які будуть залучені Тролейбусним управлінням та вже невдовзі вийдуть на маршрути. Крім, того бажаючі, у тому числі білоцерківці з обмеженими фізичними можливостями мали змогу протестувати дані автобуси.

Невдовзі почне функціонувати новий ЗНЗ на масиві «Таращанський»

В ході засідання також було прийнято рішення присвоїти адресу новозбудованому дитячому садочку на масиві «Таращанський».

Геннадій Дикий: «Ми плануємо в цьому році повністю завершити всі заходи щодо укомплектування  закладу необхідним обладнанням. Дані заходи проводяться за рахунок співфінансування: 8млн.грн –  було виділено з обласного бюджету, 4 млн.грн.- міського».

 



Опубліковано: 30 листопада 2016 року
Поділитися