Про ставки єдиного податку та єдиного соціального внеску

Міський голова Геннадій Дикий поінформував, що під час зустрічі із представниками малого бізнесу міста виявилося, що  багато із них не поінформовані про зниження ставок єдиного соціального внеску, і продовжують сплачувати за ставками минулого року.

Так, єдиний соціальний внесок знижено до 22%. В минулому році підприємці, які здійснюють підприємницьку діяльність на ринках, сплачували 478 грн. В 2016р. по першій групі платників податку необхідно сплачувати - 303, 16 грн.

А ось сплата за єдиний податок збільшилася за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить 1 378 грн. Тому, тим підприємцям, які сплачують 10% ставку  необхідно сплачувати 138,8 грн., а тим, які 8% -110,24грн.

Пенсіонери за віком та інваліди, згідно законодавства України, єдиний соціальний внесок не сплачують.

 Міський голова наголосив, що є інформація, що деякі підприємці, скасували свою реєстрацію як платника податку, але продовжують працювати нелегально. Білоцерківською об’єднаною податковою інспекцією було прийнято рішення надати таким підприємцям час, строком на 2 місяці, для поновлення реєстрації.  По завершенню цього терміну, у разі виявлення незареєстрованих підприємців, на них накладатимуться штрафні санкції.



Опубліковано: 29 лютого 2016 року
Поділитися