Про ремонт міських доріг

    Під час прес-конференції міський голова зупинився на питанні щодо стану дорожнього покриття міських вулиць. Наголосив, що від жителів міста надходять скарги на те, що після сходження снігу виникла велика кількість місць, де зруйновано асфальтне покриття.

 

    Відмітив, що з метою виявлення на яких саме дорогах зруйнований асфальт, було проведено моніторинг тих доріг, де було проведено ремонтні роботи в 2016 році. Всі роботи, які здійснювалися в минулому році проходили контроль якості,  із залученням незалежної лабораторії.  За результатами моніторингу виявлено, що 98%  цих доріг мають належний стан, і лише складено 4  дефектних акти. Ці пошкоджені ділянки будуть відремонтовані за рахунок підприємств, які проводили роботи, оскільки вони надавали гарантійний термін експлуатації (на роботи поточного характеру -  3 роки, капітального – 7 років).

 

    Міський голова акцентував увагу , що зруйновані дороги, які викликають обурення білоцерківців ремонтувалися раніше й  асфальт на них вкладався без дотримання технічних вимог.

 

    Слід зазначити, що, наразі, поки нестабільний температурний режим й висока вологість ґрунту,  в місті проводяться заходи з усунення ямковості та аварійності із застосуванням матеріалу «холодний асфальт». Ці роботи здійснювалися на  минулому тижні на б-рі Олександрійський. Ця технологія є тимчасовим заходом, яка застосовується при несприятливих погодних умовах.

 

    Міський голова зазначив, що при настанні сприятливих погодних умов розпочнеться виконання робіт «гарячим асфальтуванням». На поточний рік  заплановано провести ремонт близько 40 вулиць. Роботи проходитимуть поетапно: від головних, до другорядних.

 

    «Особливі нарікання від білоцерківців надходять щодо критичного стану Сквирського шосе. Хочу наголосити, що  в минулому році капітальний ремонт цієї дороги було розпочато областю. Проте, з невідомих мені причин,  було лише зрізано покриття й нічого не зроблено,  аж поки не випав сніг, – відмітив Геннадій Дикий. - Ми не будемо чекати, а за рахунок коштів міського бюджету, першочергово, зробимо Сквирське шосе та ті дороги, які були заплановані, але не завершені в минулому році».

 

 


Опубліковано: 14 березня 2017 року
Поділитися