Про інтерактивне голосування, візит до КНР, святкування Дня молоді

Визначаймо разом 

 

Одним з питань, про які поінформував міський голова під час прес-конференції, було питання про інтерактивне опитування мешканців міста щодо місця та способу вшанування загиблих героїв у боротьбі за волю і незалежність України. Геннадій Дикий закликав всіх білоцерківців долучитись до прийняття цього важливого рішення та проголосувати за один із запропонованих варіантів на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради в розділі «Голосування щодо встановленням в м. Біла Церква пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність в Україні»  за адресою:http://www.bc-rada.gov.ua/node/7234 . Пропозиції, які отримають найбільшу підтримку, будуть винесені на затвердження міською радою. Також буде оголошено всеукраїнський конкурс серед архітекторів  і скульпторів на найкращий проект пам’ятника.

 

Голосуванням потрібно обрати один із варіантів за двома пунктами:

 

1) Який має бути пам’ятний знак:

- це може бути один спільний комплекс Героїв Небесної сотні і воїнів, які загинули в АТО;

- окремо Героїв Небесної сотні і воїнів, які загинули в АТО;

- створення комплексу меморій різних епох (площа Тисячоліття), від козацької доби до воєнних дій на сході України.

 

2) Місце розміщення пам’ятного знаку: 

- на майданчику по вул. Небесної сотні (між вул.С.Наливайка та вул. Театральної (автостоянка);

- в парку Слави;

- на місці погруддя Т. Шевченка зі встановленням пам'ятника Т. Шевченка на однойменній площі.

 

Голосувати можна до 1 липня цього року. 


Налагодження зв’язків із Китайською Народною Республікою 

 

Також Геннадій Дикий розповів про робочу поїздку до міста-побратима Білої Церкви Цзінчжоу, провінція Хубей, КНР, яка тривала з 5 по 7 червня ц.р.

 

Під час візиту основну увагу було приділено вивченню досвіду розвитку Цзінчжоу, будівництва його інфраструктури та системи управління містом. З огляду на вражаючі успіхи в економіці, яких досягнув Китай протягом останніх десятиліть, одним з пріоритетів було вивчення китайського досвіду розвитку промисловості та залучення інвесторів.

 

«Під час зустрічі з керівництвом міста Цзінчжоу представники китайської сторони зазначили, що Україна є стратегічним партнером Китаю, а український туристичний напрямок є дуже цікавим та популярним серед китайських туристів, тому співробітництво між Білою Церквою та Цзінчжоу має чудові перспективи. Я впевнений, що  цей візит активізує співробітництво між двома містами та надасть імпульсу для реалізації багатьох спільних проектів.  Біла Церква може запропонувати для інвесторів значний промисловий потенціал, кваліфіковану робочу силу та серйозну науково-технічну базу. Крім того,  зручне географічне розташування міста, близькість до кордонів з Європейським Союзом та Угода про вільну торгівлю, сприятимуть виходу китайських компаній на ринок ЄС», - зазначив міський голова. 

 

Позитивним завершенням відрядження стало поновлення Меморандуму про основні напрямки співпраці між містами Біла Церква та Цзінчжоу, який вже було підписано в 1997 році. 


Приєднуйтесь до святкування Дня молоді! 

 

Міський голова скористався можливістю запросити всіх мешканців міста на святкування Дня молоді, яке відбудеться 25 червня ц.р. на Торговій Площі та на Площі Т.Г.Шевченка з 15:00 до 22:00. Детальний план проведення заходів ви можете переглянути на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.

 

Геннадій Дикий звернув увагу, що біля приміщення виконкому буде розміщено «Містечко енергоефективних технологій» в рамках «Днів сталої енергії в м. Біла Церква у 2017 році» згідно з підписаною нещодавно Угодою Мерів. Містечко працюватиме у формі виставки-презентації енергоефективного обладнання та матеріалів.


Під час прес-конференції міський голова дав відповіді на ряд запитань журналістів, а саме:

 

Щодо демонтажу об’єктів зовнішньої реклами на зелених розподільчих зонах, міський голова зазначив, що демонтаж здійснювався в межах чинного законодавства , окремо зазначив, що жодних судових заборон чи то обмежень по їх демонтажу на момент його здійснення не було. Відповідні роботи по демонтажу рекламних конструкцій, які не мають правовстановлюючих документів, буде продовжено.

 

Стосовно будівництва багатоповерхового будинку «Олександрійський замок» Геннадій Дикий зазначив, що є інвестори, які готові відновити будівництво будинку біля Міської лікарні № 2. Ескізний проект розглядався на засіданні архітектурно-будівельної ради, де було висловлено низку зауважень для доопрацювання. Але однією з умов для інвесторів є врахування інтересів осіб, які в минулі роки вклали кошти, але житла так і не отримали.

 

Стосовно відсутності централізованого гарячого водопостачання Геннадій Дикий відмітив, що – першочерговою задачею є обладнати 100% житлового фонду лічильниками теплової енергії, а наступним кроком буде встановлення індивідуальних теплових пунктів на кожний багатоповерховий будинок. Це дасть можливість мешканцям самим вирішувати потрібна їм послуга гарячого водопостачання чи ні.

 

В ході підготовки до нового опалювального сезону планується замінити близько 6 км трубопроводу на попередньо ізольовані. Вже здійснено гідравлічні випробування трубопроводу «ТЕЦ-місто», також зараз готується проект щодо повної заміни цієї магістралі.


Опубліковано: 20 червня 2017 року
Поділитися