Презентація концепції сталого розвитку парку ім.Т.Г.Шевченка у Білій Церкві

27 вересня в Білій Церкві відбулася презентація концепції сталого розвитку парку  ім. Т.Г.Шевченка. Дана концепція розроблена архітектурним бюро Кульман за підтримки громадської організації Структура та буде застосована в рамках проекту перетворення центральної частини міста Біла Церква на єдиний публічний простір. Вказаний проект передбачає доступність та комфортне перебування і відпочинок білоцерківців в парковій зоні цілий рік.

Основними його аспектами є:

-         доступність: безпечний пішохідний перехід, автономне освітлення, доступні громадські вбиральні,  пляж, сучасна навігація;

-         екологія: вело-інфраструктура, обмеження руху автотранспорту, управління відходами, озеленення території, зона вигулу собак;

-         енергоефективність: енергозберігаючі технології, сонячні батареї, збирання дощової води;

-         інклюзивність – турбота про людей з особливими потребами: ігровий розвивальний майданчик, поліпшення мобільності відвідувачів, спеціальні тренінги.

Передбачається спільна взаємодія адміністрації парку ім.Т.Г.Шевченка з громадськістю та відвідувачами в процесі розробки та виконання робіт з облаштування комфортних умов відпочинку, в тому числі, і їх фінансування. Кожен бажаючий матиме змогу долучитися до процесу позитивних змін у інфраструктурі паркової зони та запропонувати свої ідеї щодо її удосконалення.

Також, розробниками концепції було представлено деталізований  ескізний план відновлення адміністративного комплексу парку ім. Т.Г.Шевченка.

  В заході взяли участь міський голова Геннадій Дикий, заступник міського голови Інна Новогребельська, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський, депутати міської ради та директор парку ім.Т.Г.Шевченко Володимир Грибовський.



Опубліковано: 29 вересня 2016 року
Поділитися