Прес-конференція позаштатного радника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Максима Свірського

13 червня відбулася прес-конференція позаштатного радника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Максима Свірського на тему: «Транспортна реформа в частині виконання соціальних зобов»язань».

В ході прес-конференції радник міського голови зупинився на ряді питань, які стосуються сфери транспортних пасажироперевезень.

Транспортна реформа в частині виконання соціальних зобов’язань

Спроможність виконувати та необхідність безкомпромісного контролю за дотриманням законодавства у сфері соціально захисту громадян, зокрема права на пільговий проїзд в громадському транспорті, на чому раніше неодноразово наголошував міський голова, лягла в основу рішень та дій спрямованих на зміни існуючого стану в сфері пасажироперевезень.

М.Свірський зазначив, що на державному рівні до цих пір не врегульовано питання виконання державних зобов»язань по відшкодуванню витрат на пільгове перевезення, яким передбачалась субвенція з державного бюджету місцевим на покриття відповідних видатків, що в свою чергу призвело до кризи фінансово-господарського стану комунальних підприємств електротранспорту, які є найбільшими надавачами послуг з пільгового перевезення. КП БМР  «Тролейбусне управління» не стало винятком.

Проте, завдяки конструктивній позиції депутатського корпусу та чітких управлінських рішень міського голови, шляхом прийняття міської програми відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій в електротранспорті за рахунок місцевого бюджету вдалося вирішити питання заборгованості із заробітної плати в КП БМР «Тролейбусне управління» та закласти підґрунтя для вирішення проблематики в цілому наголосив радник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

На даний час напрацьовуються механізми та здійснюється пошук дієвих рішень, які б дозволили комплексно, з урахуванням потреб приватних перевізників, вирішити питання відшкодування за пільгове перевезення.

Порушення законодавства у сфері соціального захисту учасників АТО

М.Свірський зупинився на деяких фактах порушень, як чинного транспортного законодавства, так і законодавства у сфері соціального захисту учасників АТО, які мають місце. В червні на ім»я міського голови надійшло звернення щодо відмови учаснику АТО у пільговому перевезенні на одному із маршрутів міста. В результаті проведеної роботи було з»ясовано, що КП БМР «Тролейбусне управління» не має жодного відношення до транспортного засобу у якому відбулося порушення. Даний транспортний засіб працює під керівництвом ПП «Валоїс», з яким не укладено договір на надання послуг по пасажироперевезенню.

З метою запобігання нелегальних перевезень міський голова направив звернення до Державної Служби з безпеки на наземному транспорті та Білоцерківського відділення національної поліції.

На виконання міської Програми соціального захисту учасників АТО, спільно з волонтерами та громадськістю підготовлено та буде винесено на розгляд сесії рішення про створення служби підтримки учасників АТО та їх сімей.

Створено «гарячу лінію» служби пасажирських перевезень

Максим Свірський зазначив: «Стороннім спостерігачем керівництво міста бути не збирається. З метою контролю за наданням послуг по перевезенню та дотримання законодавства в сфері соціального захисту пасажирів створено цілодобову «гарячу телефонну лінію» диспетчерського центру служби пасажирських перевезень КП БМР «Тролейбусне управління» (38-51-51)».

«Враховуючи факти звернень на «гарячу лінію» щодо порушень законних прав громадян на пільги, ми будемо рекомендувати конкурсному комітету брати до уваги дані порушення при визначенні перевізників» - зазначив він.

В ході прес-конференції було задано низку питань стосовно нової транспортної системи міста Біла Церква: комфорту транспортних перевезень, зручного графіку руху, облаштування зупинок пасажирського транспорту та створення мапи руху транспорту тощо.



Опубліковано: 14 червня 2016 року
Поділитися