Прес-конференція міського голови В.Савчука для представників міських засобів масової інформації

10 серпня міський голова Білої Церкви В.Савчук провів прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, в ході якої поінформував про діяльність міської влади  щодо забезпечення стабільної життєдіяльності Білої Церкви.

Міський голова В.Савчук наголосив, що 17 серпня ц.р. завершується шоста хвиля мобілізації, яка розпочата 18 червня ц.р.,згідно Указу Президента України від 14.01.2015р №15/2015 «Про часткову мобілізацію», відмітив, що мобілізаційні заходи  в Білій Церкві проводяться відповідно чинного законодавства.

Акцентував увагу, що міська влада приділяє значну увагу демобілізованим  та пораненим військовослужбовцям. Зокрема повідомив, що до Дня Незалежності України соціальними працівниками буде обстежено соціально-побутові умови проживання таких військовослужбовців з метою надання їм необхідної допомоги. Така ж робота буде проведена до Дня міста – 12 вересня ц.р. та Дня захисника України -14 жовтня ц.р.

В ході прес-конференції міський голова також повідомив, що в зв’язку з погіршенням криміногенної ситуації в місті та з метою забезпечення правопорядку буде проведена відповідна робота щодо посилення патрулювання  в мікрорайонах Білої Церкви.

Наголосив, що  для забезпечення правопорядку в місті буде організоване спільне патрулювання представників ряду підприємств, військовослужбовців, які брали участь в АТО та  представників правоохоронних органів.

Під час прес-конференції міський голова В.Савчук акцентував увагу, що останнім часом від білоцерківців надходила велика кількість скарг на незадовільний стан водопровідної води. Наголосив, що підприємством ТОВ «Білоцерківвода» та підприємствами житлово-комунального господарства були прийняті необхідні міри стосовно даного питання. Якість водопровідної води контролюється працівниками водоканалу цілодобово. Основна причина погіршення якості води в р. Рось, звідки береться забір води,  це значне підвищення температури повітря.

В ході прес-конференції міський голова В.Савчук наголосив, що сьогодні виникає ряд питань щодо порядку організації нарахування субсидій, які викликані встановленням нових соціальних норм Кабінетом Міністрів України.  Акцентував увагу, що на засіданні сесії міської ради, яке відбудеться 20 серпня ц.р. в черговий раз буде розглянуто звернення до Кабінету Міністрів України про перегляд розмірів соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами. Відмітив, що управлінням соціального захисту населення міської  ради буде проводитись роз’яснювальна робота про стан нарахування та про зміни, які забезпечують нарахування субсидій.

Міський голова також поінформував, що до міської влади надходить велика кількість звернень від білоцерківців стосовно ремонту ряду міських вулиць. Наголосив, що всі звернення взяті до уваги та будуть вжиті відповідні заходи. Відмітив, що в Білій Церкві, за підсумками І півріччя поточного року відбулося перевиконання дохідної частини міського бюджету, що дало змогу збільшити видатки по ряду напрямків на забезпечення життєдіяльності міста. Зокрема наголосив, що значну частину коштів буде спрямовано на проведення благоустрою міських вулиць, ремонт внутрішньобудинкових проїздів, дорожнього покриття ряду міських вулиць та ін.

В ході  прес-конференції міський голова В.Савчук  дав відповіді на поставлені питання журналістів.

 



Опубліковано: 11 серпня 2015 року
Поділитися