Прес-конференція міського голови В.Савчука

18 травня міський голова Білої Церкви В.Савчук провів прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, в ході якої поінформував про діяльність міської влади  щодо забезпечення стабільної життєдіяльності Білої Церкви.

Зокрема, зупинився на фінансово-економічному стані м.Біла Церква, наголосивши, що на даному етапі є суттєве перевиконання доходної частини міського бюджету і за підсумками І півріччя поточного року сесією міської ради буде переглянуто статті видатків по різних галузях з метою їх збільшення. Відмітив стабільну роботу Білоцерківського управління державної казначейської служби України Київської області щодо проходження коштів, що дає можливість вчасно виконувати заплановані роботи, здійснювати виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та ін.. Під час перегляду міського бюджету також буде скореговане питання щодо виплати індексації заробітної плати та інших належних грошових розрахунків, відповідно до трудового законодавства України, працівникам бюджетних установ.

Крім того, як відмітив міський голова В.Савчук, в Білій Церкві погашено заборгованість по розрахунках за спожиті енергоносії бюджетними установами за минулий опалювальний період та здійснюється акумулювання коштів на наступний зимовий сезон.

Перевиконання міського бюджету також дає можливість, відповідно затвердженого графіку, проводити роботи з благоустрою міських вулиць, капітальний та поточний ремонт проїжджих частин, внутрішньобудинкових проїздів та ін.

 В ході прес-конференції міський голова поінформував, що у Броварському районі Київської області нещодавно було виявлено випадки на захворювання африканською чумою свиней. Дане захворювання несе загрозу життю та здоров’ю як тварин, так і людей, тому, з метою запобігання зараження цією хворобою на Київщині, проводяться відповідні карантинні заходи. Міський голова акцентував увагу білоцерківців, що в Білій Церкві також здійснюються рейди за участю відповідних міських служб по недопущенню продажу на стихійних ринках м’яса тварин та птиці, які можуть бути уражені даним захворюванням. Звернувся до жителів міста з проханням купувати продукти тільки у визначених місцях продажу та на ринках, де проводиться необхідний ветеринарно-санітарний контроль їх якості.

Під час прес-конференції міський голова В.Савчук повідомив, що 14 травня ц.р. відбулося засідання колегії Київської обласної державної адміністрації, на якому було розглянуто питання щодо реалізації на Київщині Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Так, відповідно до визначеного розподілу, Київська область налічуватиме 45 громад. Визначення громад планувалося за принципом економічної спроможності громади, розташування  населених пунктів один від одного та за історичною належністю до певних територіальних одиниць. До Білоцерківської громади  входитимуть м.Біла Церква та 17 прилеглих сіл.

Міський голова наголосив на важливості проведення такої реформи, адже це покращить соціально-економічне становище громад,  надасть можливість кожній громаді самостійно планувати свій бюджет, витрати і доходи, вирішувати проблеми на місцях, уникнути дублювання великих адміністративних апаратів в міських та районних адміністраціях та ін.

Відмітив, що у формуванні проекту адміністративно-територіальної реформи Київською обласною державною адміністрацією було враховано всі пропозиції щодо створення  громад Київщини. В подальшому даний проект буде направлено для вивчення та затвердження до Київської обласної ради, робочої групи Кабінету Міністрів України та на затвердження до Верховної Ради України. Формування державного бюджету на 2016 р., яке розпочнеться у вересні ц.р. планується розпочати із урахуванням проведеної адміністративно-територіальної реформи.

В ході  прес-конференції міський голова В.Савчук  дав відповіді на поставлені питання журналістів. 



Опубліковано: 19 травня 2015 року
Поділитися