Прес-конференція міського голови Білої Церкви Г.Дикого

11 січня відбулася прес-конференція міського голови Білої Церкви Г.Дикого для представників міських засобів масової інформації.

В ході прес-конференції міський голова поінформував про діяльність міської влади щодо забезпечення життєдіяльності Білої Церкви. Зокрема, повідомив, що 12 січня ц.р. буде проведено засідання сесії міської ради, на яке буде винесено питання «Про внесення змін та доповнень до  рішення  міської  ради від 29 грудня 2015 р.  № 26-03-VIІ   «Про бюджет м.Біла Церква  на 2016 рік». Відмітив, що у зв’язку із змінами в Бюджетному кодексі України, ряд повноважень щодо фінансування та утримання деяких установ і організацій Білої Церкви покладено на міський бюджет. Міський голова Г.Дикий зупинився на питанні бюджетного забезпечення пільгового перевезення пасажирів громадським транспортом, на що виділено 17 млн. грн., функціонування міських професійно-технічних училищ – на що спрямовано 40 млн.грн. Бюджет розвитку визначено в сумі 36 млн.грн., розподілення цих коштів відбуватиметься після обговорення з громадою міста.

Міський голова окреслив ряд напрямків по подальшій роботі, серед яких - запровадження енергозберігаючих технологій, продовження реформування медичної галузі міста, в рамках якої буде створено ще одну поліклініку загальної практики сімейної медицини та 10-12 медичних амбулаторій в мікрорайонах міста.

Також проводиться робота по забезпеченню організації роботи центру надання адміністративних послуг, для чого має бути додатково залучено 42 спеціалісти. Зараз розглядаються варіанти щодо розміщення даного центру  в зручному для білоцерківців місці.

Зазначив, що на функціонування сфери житлово-комунального господарства та проведення робіт по капітальному ремонту житлового фонду Білої Церкви в міському бюджеті буде передбачено 30 млн. грн.

Під час прес-конференції міський голова поінформував про оголошені конкурси на ряд вакантних посад начальників управлінь і відділів міської ради та директора Білоцерківського навчально-виховного об’єднання  «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня». Наголосив, що конкурси по призначенню на дані посади проводитимуться в онлайн-режимі. Також найближчими днями буде оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства міської ради «Парк культури та відпочинку ім..Т.Шевченка».

В ході прес-конференції міський голова Г.Дикий поінформував про роботу комунальних установ міста та деяких підприємств щодо прибирання снігу. Наголосив, що з метою координації роботи було створено спеціальний штаб, який працював цілодобово. До прибирання снігових опадів було залучено 29 одиниць техніки та працівники житлово-комунальних господарств міста . Міський голова висловив слова вдячності  всім, хто брав участь у даних заходах та керівникам тих, підприємств, які провели прибирання своїх прилеглих територій.

Під час прес-конференції міський голова дав відповіді на питання журналістів, які стосувалися прибирання міських вулиць, тротуарів та міжбудинкових проїздів від снігових заметів; можливості розміщення центру надання адміністративних послуг на базі приміщення централізованої бібліотечної системи; організації функціонування міських бібліотек, шкіл мистецтв; кадрових питань в структурних підрозділах міської ради; розподілу бюджетних коштів та ін.



Опубліковано: 11 січня 2016 року
Поділитися