Прес-конференція міського голови

06 липня відбулася традиційна прес-конференція міського голови Геннадія Дикого для представників міських ЗМІ, в ході якої він зазначив про низку заходів, які здійснює  міська влада. 

Стан виконання робіт з капітального та поточного  ремонту доріг та комунальних закладів  

Міський голова зупинився на деяких обєктах, де заплановано виконання робіт капітального характеру у 40 закладах освіти міста Біла Церква. А саме:   

-                     заміна вікон на  енергоефективні (заплановано у трьох загальноосвітніх навчальних закладах та п’яти дошкільних навчальних закладах): на даний час виконано роботи у ЗОШ № 20, ДНЗ № 32, проводяться роботи у ЗОШ № 17, ДНЗ № 12. Укладено договори на виконання робіт у ДНЗ №14,13; з 20 липня ц.р. заплановано розпочати роботи у ДЮСШ № 1;

-                     ремонт покрівель (заплановано у чотирьох загальноосвітніх навчальних закладах та семи дошкільних навчальних закладах): на даний час виконано роботи у ЗОШ №22, укладено договори на виконання робіт у ДНЗ № 17, 18, 24, 29,23.  Після отримання  декларацій  буде розпочато роботи на інших об’єктах(ЗОШ №12,7,8, ДНЗ № 11,18,33); 

 - враховуючи технічний стан покрівель дошкільних навчальних закладів, прийнято рішення про проведення реконструкції  існуючих покрівель та влаштування шатрових (ДНЗ № 11,17,18,24,33). 

-                     ремонт санвузлів (заплановано  у  восьми навчальних закладах): на даний час ведуться роботи у ЗОШ №6,15,19,21,22; ДНЗ №  4. Укладено договір на виконання робіт у приміщенні Станції юних натуралістів. Після отримання  декларацій буде розпочато роботи у ЗОШ №5; 

-                     спортивні  майданчики: розроблено проектно-кошторисну документацію для облаштування сучасних майданчиків для міні футболу на території ЗОШ №3,21,22; 

-                     ремонт вентиляційних систем: виконуються роботи в дитячо-юнацькому фізкультурно-спортивному клубі; у липні  розпочнуться роботи в ДЮСШ №2 (басейн №2 по вул.Некрасова, 127); 

Інші роботи :

-                     завершено ремонт фасаду Білоцерківського колегіуму, виконано ремонт електромережі ЗОШ № 5,18;

-                     проводяться роботи з ремонту чаші басейну у ДНЗ № 12;

-                     розпочато роботи по реконструкції приміщень ЗОШ № 13 під розміщення груп дошкільного навчального закладу по вул.Таращанська, 18 та облаштування приміщень для дітей-аутистів у ДНЗ №32 . 

   Г.Дикий зазначив, що проводяться роботи з утеплення фасаду ДЮСШ «Олімп», заплановано виконати ремонту вентиляційних систем ДЮСШ «Богатир» та «Юність» та ремонт покриття спортивного майданчика ДЮСШ «Зміна» (після проходження державної експертизи ПКД та отримання декларації на початок робіт проекти будуть реалізовані) .

Розроблено проектно-кошторисну документацію для ремонту спортивних майданчиків за адресами: вул.Леваневського, 18, вул. Некрасова, 115, вул. Героїв Крут, 47.

   Розпочато ремонтні роботи у дитячо-юнацьких клубах за місцем проживання  "Перлина" вул. Таращанська, 161 (комплексний ремонт приміщень) та "Прометей" Східна, 22 (ремонт санвузлів). 

   Міський голова наголосив, що для покращення надання медичної допомоги мешканцям міста, розробляється проектно-кошторисна документація для проведення ремонту у приміщеннях міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2 (по вул.Томилівська 50/2, вул. Леваневського, 63) та №1 (по вул.Карбишева, 12). Також, проводяться  ремонтні роботи у міському пологовому будинку (ремонт покрівлі та заміна вікон). 

Геннадій Дикий детально проінформував стосовно капітального ремонту вулиць та ремонту прибудинкових територій. Зокрема:

 - виконано капітальний ремонт доріг по  наступним вулицям: вул.УласаСамчука, вул. Перша Піщана, вул.Героїв Чорнобиля, вул. Січневого прориву,вул.Річкова, вул.Ротецька, пров. Зелений, 1-й провулок Проф. Голуба, 1-й провулок проф. Голуба, вул. Мельника; проводяться роботи по бул. Олександрійський. Буде виконано асфальтування наступних вулиць: Васильківська, Базарна (Баумана), пров. 1-й ,3-й Січових стрільців.

-                     виконано ремонт  прибудинкових територій: за адресами вул.Леваневського, 28,28а, В.Стуса, 50,52, вул.Конвальця буд.29,31,8 , вул.Привокзальна, 4, 6, Мельника 26а,32а,32б, вул.О.Гончара ,10,18,20, А.Шептицького ,70.  Проводяться роботи за адресою вул. Некрасова, 46. Укладено договори на виконання робіт у липні ц.р. за адресами : вул. Гайок, 5,6,  вул.Некрасова,99,  бул.Олександрійський 113,125,137, пров. Грузинський,15, вул. Леваневського, 26, вул. Рибна, 8, вул. Павліченко, 20,22, вул. Павліченко, 20б,26,28,32,34,38,40;

-  укладено договори на виконання робіт  з облаштування тротуарної плитки (вул.Г.Чорнобиля, вул.Логінова, вул.Л.Курбаса), та асфальтового покриття тротуарів (вул. Турчанінова, пров. Грузинський, вул.Леваневського) 

- укладено договори на виконання робіт по ремонту зливової каналізації на вулицях  Б.Хмельницького, пров. 1-й Водопійний,вул. Леваневського ,65.Під час проектування по влаштуванню асфальтового покриття, при  необхідності, передбачається комплекс робіт по ремонту дощової каналізації та подальшому асфальтуванню (як приклад вул. Некрасова, 46, Андрея Шептицького, 32- прибудинкові території). 

-  виконано ремонт покрівлі будинків (Сквирське шосе, вул., 252, Павліченко, 22 під.1,2,3, Шевченка, 99); ремонт теплоізоляції технічних горищ (вул.. Північна,1, вул.Некрасова,99); ремонт електромережі гуртожитку по вул.Шолом-Алейхема, 82.

-  відремонтовано 19 ліфтів, укладено договори на виконання ремонту ще 10-ти ліфтів.

-  розпочато роботи  по встановленню теплових лічильників у 28-ми будинках (закуплено обладнання). 

-                     заплановано встановлення індивідуальних теплових пунктів (будинки по бул. Княгині Ольги ,3,3а); 

    Міський голова проінформував про виконання робіт з поточного ремонту доріг. Зокрема, вже завершені роботи на 61-му об’єкті; загальна площа відремонтованого покриття доріг, тротуарів, прибудинкових територій складає 17590 кв.м.

   Більш детальну інформацію можна переглянути на офіційному сайті управління житлово-комунального господарства міської ради (за посиланням http://www.bc-ujkg.org.ua/potochny-j-remont-dorig-ta-pry-budy-nkovy-h-tery-torij ). На інтерактивній картіможна слідкувати за проведенням робіт з капітального та поточного ремонту доріг та прибудинкових територій. 

Створення ОСББ в  місті Біла Церква триває 

Міський голова під час прес-конференції зупинився на питанні створення ОСББ в місті. Він зазначив, що протягом 2016 року у  Білій Церкві створено 23 ОСББ.  Всього станом на 01 липня 2016 року вони діють в 94 будинках.  Крім того, станом на липень ц.р. зареєстровано ще 28 ініціативних груп, які перебувають в процесі створення ОСББ. 

« 06 липня ц.р. нами організовано поїздку до міста Луцьк для ознайомлення з    досвідом щодо термомодернізації багатоквартирних будинків. Група складається з деяких представників вже існуючих ОСББ, ініціативних груп, а також працівників управління житлово-комунального господарства міської ради.  Учасники поїздки зможуть ознайомитися з практичною стороною впровадження енергоефективних технологій. В  програмі є декілька  будинків, де вже здійснені заходи щодо зниження енергоспоживання. Міська влада Луцька та місцеві ОСББ на конкретних прикладах розкажуть, як вони залучали кошти на ці заходи; етапи проведення термомодернізації, а також економічний ефект впровадження таких технологій. », - зазначив міський голова.  

Житлово-експлуатаційні контори продовжать свою роботу 

    В ході прес-конференції міський голова повідомив мешканців міста, що відповідно до внесених змін  до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", яким визначено,  що до моменту укладення договорів про надання послуг з управління багатоквартирним будинком з переможцями конкурсу, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій продовжать надавати у відповідних багатоквартирних будинках виконавці таких послуг, які надавали відповідні послуги до початку проведення конкурсу.

Тобто житлово-експлуатаційні контори м. Біла Церква продовжують свою діяльність і після 1 липня ц.р. та прийматимуть участь в конкурсі на визначення управителя на конкурентних засадах разом з іншими управлінськими компаніями.  

Позиція міської влади щодо енергоефективності.

    Міський голова  відмітив, що на минулому тижні відбулося пленарне засідання сесії міської ради. В ході засідання було прийнято рішення про участь Білоцерківської міської ради у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» шляхом залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку на умовах, визначених фінансовою угодою щодо проекту, в обсязі до 8,2 мільйони Євро. Кошти призначені для фінансування проекту «Комплексна термомодернізація 36 будівель дошкільних навчальних закладів бюджетної сфери в м. Біла Церква». Даний проект передбачає скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів з проведенням заходів з підвищення  енергоефективності об'єктів соціальної інфраструктури. Це дозволить скоротити споживання енергоносіїв. Орієнтовний термін окупності  – 6-8 років.

   Депутатами міської ради  під час сесії було прийнято рішення щодо звернення до Прем"єр-міністра України  Гройсмана В. про перегляд тарифів на комунальні послуги та прозоре їх формування.  Крім того Г.Дикий зауважив:» мною надано розпорядження управлінню соціального захисту населення міської ради щодо ефективної організації роботи по оформлення субсидій жителям міста».



Опубліковано: 06 липня 2016 року
Поділитися