Прес-конференція міського голови Білої Церкви Г.Дикого та народного депутата України VIII скликання І.Сисоєнко

14 грудня в м.Біла Церква відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації, яку провели міський  голова Білої Церкви Г.Дикий та народний депутат України VIII скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я І.Сисоєнко.
В ході прес-конференції міський голова та народний депутат України поінформували про підготовку до проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема заступників міського голови, начальників структурних підрозділів та керівників комунальних підприємств міської ради. Наголосили, що Біла Церква буде одним із перших міст України, де дані посадовці будуть призначатися на конкурсній основі, з відповідним громадським контролем, на засадах відкритості та прозорості перед громадськістю. Порядок проведення конкурсу та кандидати на дані посади будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради. Білоцерківці матимуть змогу брати участь у їх обговоренні, надавати пропозицій та зауваження щодо кандидатур.
Міський голова також поінформував про засідання сесії міської ради, яке відбулося 11.12.2015р. та зупинився на рішенні, яке було прийнято на ньому щодо утворення виконавчого комітету  міської ради, визначення його чисельності та  затвердження його персонального складу.
На прес-конференції міський голова Г.Дикий також поінформував присутніх про заплановані заходи міської ради щодо забезпечення життєдіяльності Білої Церкви. Відмітив, що планування міського бюджету на 2016р. буде відбуватися із врахуванням пропозицій та зауважень громади міста, які вони висловлюватимуть під час зустрічей міського голови з білоцерківцями  в мікрорайонах міста, які заплановано провести в найближчий тиждень.

Під час прес-конференції народний депутат України VIII скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я І.Сисоєнко також зупинилася на питанні реформування системи охорони здоров’я України. Поінформувала про роботу Міністерства охорони здоров’я України та профільного комітету Верховної Ради України щодо зазначеного питання. Наголосила, що основним завданням даної реформи є підвищення  якості надання медичних послуг пацієнтам, тому з метою вивчення проблем у медичній сфері в м.Біла Церква починає діяти пілотний проект із захисту прав пацієнтів. Білоцерківці матимуть змогу надати звернення до громадських приймалень І.Сисоєнко та повідомляти про проблеми та зауваження щодо функціонування медичних закладів міста. Крім того, жителям міста надаватиметься кваліфікована юридична допомога у разі порушень прав пацієнтів. Громадські приймальні працюватимуть за адресами – б-р 50-річчя Перемоги, 31 та  вул.Леваневського, 53є.
Народний депутат України зазначила, що підсумком пілотного проекту стануть громадські слухання в парламенті та подальший розгляд правок до законодавства України, де будуть чітко прописані права та обов’язки лікарів і пацієнтів.
В ході прес-конференції міський голова Г.Дикий та народний депутат України VIII скликання І.Сисоєнко дали відповіді на поставлені питання журналістів.



Опубліковано: 14 грудня 2015 року
Поділитися