Прес-конференція керуючого справами виконавчого комітету міської ради Максима Свірського

24 жовтня  відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації,  в якій взяв участь керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Максим Свірський. 

Про конкурс з перевезення пасажирів та комплексну схему руху громадського транспорту 

В ході прес-конференції Максим Свірський поінформував, що 11 жовтня ц.р. виконавчим комітетом міської ради за № 438 було прийнято рішення про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви.

Згідно нових умов конкурсу серед вимог до рухомого складу є такі:

-       на  конкурс  можуть бути  заявлені автобуси,  що  відповідають вимогам безпеки - дорожнього руху та рік випуску яких не перевищує 7 років;

-       для здійснення перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування допускаються автобуси обладнані двигунами, що відповідають нормам екологічної безпеки не нижче «ЄВРО-5»;

-        обладнані пристроями для автоматичного відкривання дверей для входу/виходу пасажирів;

-       обладнані засобами візуального та звукового інформування про найменування наступної зупинки  маршруту;

-        на кожному об'єкті конкурсу, повинна бути забезпечена робота не менш як одного автобуса, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями і кожного наступного року  заміна 10% рухомого складу на автобуси, пристосовані для перевезення осіб  даної категорії (з низькою підлогою).

Керуючий справами зазначив, що в  рамках даного рішення також є й додаткові умови такі як : встановлення на транспортних засобах  GPS-треків  (вони надаватимуть громадянам сервіс по моніторингу руху громадського транспорту, а для перевізників – фіксування дотримання ними графіків руху, інтервалів ) ; обладнання транспортних засобів безготівковою системою оплати; екіпірування автобусів даними про підприємства-перевізники, які надають послуги на конкретних маршрутах; забезпечення водіїв уніфікованою формою.

Максим Свірський акцентував увагу, що в свою чергу, міською владою  проводяться заходи щодо організації системного підходу до розвитку міського пасажирського транспорту, комунального електротранспорту, налагодження чіткої роботи перевізників, а головне підвищення якості надання послуг. 

З цією метою  виконавчим комітетом міської ради було здійснено замовлення розробки комплексної схеми руху громадського транспорту міста Біла Церква. Результати роботи були презентовані 05 жовтня ц.р. Розробку здійснював  Харківський національний автомобільно-дорожній університет. За результатами обговорення схеми, робочою групою, із числа профільних фахівців, більшість зауважень та пропозицій білоцерківців стосовно впровадження схеми руху були  враховані при формуванні остаточного варіанту мережі.

 «Я знаю, що наразі є певні питання щодо ряду маршрутів, серед яких № 26 та 2а. Білоцерківці  висловлюють занепокоєння,  що матимуть труднощі із пересування містом. Запевняю, що всі схеми руху,  пасажиропотік було вивчено, проаналізовано і як результат – створено маршрут №8, який з’єднуватиме мікрорайони 3 та 4 з центральною частиною міста, – відмітив Максим Свірський. - Розраховано, що будь-який громадянин матиме можливість швидко і якісно дістатися з до будь-якої точки максимум з однією  пересадкою».

На питання щодо відміни певних маршрутів, які раніше курсували містом, керуючий справами виконавчого комітету наголосив, що раніше чимало з них дублювали один одного,  водії рухаючись намагалися отримати якомога більше пасажирів, при цьому не дотримувалися правил дорожнього руху, чим наражали пасажирів на небезпеку. Нова комплексна схема руху громадського транспорту враховуватиме  пасажиропотоки, оптимальні маршрути, інтервали руху, кількість необхідних транспортних одиниць, що забезпечить відповідні якісні послуги.

Пріоритет надаватиметься розвитку комунального електротранспорту. Міська влада наразі працює над залученням коштів з ЄБРР на придбання нових тролейбусів.

Впровадження системи GPS -контролю за пасажирськими транспортними засобами 

В ході прес-конференції керуючий справами виконавчого комітету міської ради детально зупинився на питанні запровадження в місті системи контролю за пасажирськими транспортними засобами.

Максим Свірський зауважив, що використання системи GPS дозволить пасажирам контролювати у режимі онлайн переміщення громадського транспорту, а перевізникам  -відслідковувати рух транспортних засобів відповідно до встановленого маршруту.

Також, під час прес-конференції керуючий справами презентував присутнім в онлайн-режимі роботу системи руху тролейбусів в м. Біла Церква.

«Представлені сервіси також створять можливості розміщення на зупинках громадського транспорту інформаційних табло. Це додасть ряд зручностей для пасажирів, зокрема: інформаційні табло в онлайн режимі будуть відображати час прибуття транспортного засобу на зупинку. Містяни матимуть можливість, найближчим часом, запустити адаптований до сучасних гаджетів додаток та відслідковувати час прибуття автобусних маршрутів на смартфонах і планшетах тощо», - сказав Максим Свірський.

Прозоре використання бюджетних коштів 

Максим Свірський відмітив, що в місті активно працює електронна  система публічних закупівель ProZorro. Він зупинився на інформації  розпорядників коштів блоку соціально-гуманітарної сфери: на даний час через систему проведено 65 закупівель. Не проведено 26 закупівель через відміну торгів.

«Загальна сума коштів на яку було проведено державні закупівлі по системі ProZorro в даній сфері становить 3 млн. 880 тис.грн.;  на 2 млн. 636 тис.грн. заключено договорів.

Завдяки  функціонуванню електронної  системи публічних закупівель вдалося зекономити 473 тис. грн.», - відмітив керуючий справами.

Як акцентував керуючий справами ,  міська влада тримає на контролі проведення закупівель, що здійснюють структурні підрозділи міської влади і комунальні підприємства.

«За результатами неналежно  проведеної роботи одному із керівників комунального підприємства було застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді догани», наголосив Максим Свірський.

Функціонування міського звіту – ZVITPRO

Під час прес-конференції Максим Свірський проінформував присутніх стосовно функціонування системи звітності розпорядників бюджетних коштів – ZVITPRO та презентував його роботу в онлайн-режимі.

«Всі суми бюджетних коштів, які використовуються структурними підрозділами міської ради та комунальними підприємствами і мають цільове призначення,  обовязково відображаються в системі ZVITPRO», - сказав керуючий справами.

Максим Свірський зауважив, що міська влада забезпечує умови для прозорості функціонування як управлінь та відділів міської ради так і її комунальних підприємств.

В ході прес-конференції керуючий справами дав відповіді на питання журналістів, які стосувалися тарифоутворення, часових меж втілення  даних нововведень, запровадження електронних карток оплати за проїзд, в тому числі пільгових категорій та ін.



Опубліковано: 24 жовтня 2016 року
Поділитися