Прес-конференція для представників міських ЗМІ

15 грудня в м.Біла Церква  відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації, в якій взяли участь начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон та в.о. начальника управління охорони здоров’я міської ради Н.Шевчук.
В ході прес-конференції начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон поінформувала присутніх про стан захворюваності населення України на гострі респіраторі захворювання. Наголосила, що станом на 15.01.2016р., починаючи із 20.12.2015р., на дані інфекції захворіло 2,2мнл. осіб, що становить 5% від загальної кількості населення. Кількість захворювань на грип та ГРІ відповідає сезонним показникам і не перевищує епідеміологічний поріг. Акцентувала увагу на деякому підвищенні темпів захворюваності в ряді областей України та зазначила, що через ускладнення є летальні випадки.
В Київській області та, зокрема, в м.Біла Церква смертельних випадків не зафіксовано. За останній тиждень в місті на  грип та  ГРІ захворіло 1667 білоцерківців, з яких 71% -діти. Дані показники не перевищують епідемічний поріг, тому підстав для запровадження карантинних заходів немає. Відповідними службами проводитиметься щоденний моніторинг стану захворюваності в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. У разі перевищення епідемічного порогу будуть проведені відповідні заходи.

Під час прес-конференції в.о. начальника управління охорони здоров’я міської ради Н.Шевчук поінформувала про заходи, які проводяться в галузі охорони здоров’я міста щодо профілактики захворюваності на дані хвороби. Відмітила, що в місті затверджений та впроваджується відповідний комплекс заходів щодо попередження виникнення епідемії в Білій Церкві та дії у разі її виникнення.
Наголосила на необхідності додержання громадянами правил щодо попередження захворюваності, оскільки ускладнення від даної хвороби є потенційно небезпечним. В.о. начальника управління охорони здоров’я міської ради Н.Шевчук звернулася до білоцерківців із проханням, у разі виникнення перших симптомів захворювання, негайно звертатися до лікаря та не займатися самолікуванням.
В ході прес-конференції присутні дали відповіді на питання журналістів.
В заході взяли участь керівники міських медичних установ.

 



Опубліковано: 16 січня 2016 року
Поділитися