Позиція щодо забезпечення функціонування пасажирського автотранспорту

Як відомо, раніше, зв’язку із закінченням  терміну дії 31 березня ц.р. договорів з деякими автомобільними перевізниками на перевезення  пасажирів міськими автобусними  маршрутами  загального користування,  виконком міської  ради прийняв рішення укласти з перевізниками  короткострокові  договори.

Одне з підприємств подало позов про незаконність такого рішення  виконкому міської ради до суду. Судом було прийнято рішення на користь приватного підприємства. З даного приводу міський голова наголосив: «Ми не погоджуємось з рішенням суду, тому подаємо апеляцію. Суд не врахував всі аргументи. Рішення враховує лише інтереси приватного підприємства, нехтуючи інтересами громади міста. Завданням міської влади є забезпечення сталого функціонування всієї транспортної інфраструктури міста та контроль якості надання даних послуг. У своїх рішеннях і діях я маю, в першу чергу, виходити з інтересів громади, а не одного підприємства».

Міський голова зауважив, що наразі  триває процес реформування транспортної сфери міста, яка враховує, насамперед, інтереси десятків тисяч людей, а не одного приватного підприємства, яке, до речі,  навіть не подало заяви на укладання договорів на ці маршрути, в той же час, працючи на інших маршрутах, за такими ж тимчасовими договорами.

«Зараз розпочато розробку нової транспортної мережі міста. Тільки після її затвердження ми проведемо конкурс на визначення перевізників. Зволікати з його проведенням ми не будемо. Я хочу, щоб містяни якнайшвидше отримали нову якість транспортних послуг, а підприємці – прозорі та чіткі умови для ведення бізнесу, його розвитку та інвестування»,- наголосив під час прес-конференції Геннадій Дикий.



Опубліковано: 23 травня 2016 року
Поділитися