Позачергове засідання виконавчого комітету

12 липня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання виконкому було прийнято рішення «Про внесення змін до міжбюджетних трансфертів». Начальник фінансового управління Білоцерківської міської ради Світлана Терещук пояснила, що дане питання носить суто технічний характер і  передбачає внесення змін до обсягу міжбюджетних трансфертів бюджету м.Біла Церква на 2019 рік в межах затверджених річних сум. Суть питання полягає в тому, що в межах Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області для м.Біла Церква були виділені кошти для 22 об’єктів, які часткового фінансуватимуться  з міського бюджету (а це понад 7,6 млн грн). У процесі роботи з’ясувалося, що об’єкти потрібно розмежувати за окремими видами робіт та джерелами фінансування, що вимагає присвоєння різних кодів, а саме:

- збільшення обсягу субвенції з місцевого бюджету по КПКВ 9750 «Субвенція з місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проектів» в сумі 1 582 522 грн для виконання робіт по Програмі будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури в Київській області;

- зменшення обсягу субвенції з місцевого бюджету по КПКВ 9770 «Інші субвенції з місцевого бюджету» в сумі 1 582 522 грн.

Також члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про внесення змін до п.3 додатку до рішення виконавчого комітету від 09 липня 2019 року №526 «Про затвердження Плану першочергових заходів щодо реформування галузі охорони здоров’я м.Біла Церква».

В.о. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Людмила Гадіяк зазначила, що рішенням виконавчого комітету  «Про затвердження Плану першочергових заходів щодо реформування галузі охорони здоров’я м. Біла Церква» від 09 липня 2019 року було затверджено впровадження медичної інформаційної системи «ЕКСІМЕД» для всіх закладів охорони здоров’я. Одразу після засідання виконавчого комітету 10 липня було проведено засідання робочої групи за участю керівників лікувальних закладів, під час якого було обговорено всі переваги та недоліки медичних інформаційних систем, які вже працюють у місті і які пропонуються для впровадження. Різниця між системами полягає в тому, що одні з них працюють на базі серверу, а інші – на базі хмарних технологій. Крім того, термін, відведений для реформування закладів охорони здоров’я та підписання договорів із Національною службою охорони здоров’я закінчується 31 грудня 2019 року, а впровадження програми «ЕКСІМЕД» вимагає особливого серверного обладнання, значних витрат часу та коштів на його утримання та встановлення, отримання відповідних сертифікатів, тому впроваджувати її на даному етапі недоцільно.

«Враховуючи таку ситуацію, виконавчому комітету необхідно прийняти відповідні зміни, аби рухатися далі та завершити реформу в галузі охорони здоров’я, яка сьогодні проводиться в державі», – відмітив міський голова Геннадій Дикий.

Тому затвердивши дане рішення, виконавчий комітет передбачив впровадження іншої медичної інформаційної системи з визначенням усього переліку робіт, послуг і товарів, які необхідно придбати в комунальні некомерційні підприємства міста, що надають вторинну амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу. Відповідні зміни було внесено до п.3 додатку до рішення виконавчого комітету від 09 липня 2019 року №526 «Про затвердження Плану першочергових заходів щодо реформування галузі охорони здоров’я м.Біла Церква».

Позачергове засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 12 липня 2019 року
Поділитися