Податковий борг по місту більше 10млн.грн.

27 жовтня у великій залі виконавчого комітету Білоцерківської міської ради відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат.

Як зазначила заступник міського голова, голова даної комісії Новогребельська І.В.: «Причиною проведення засідання є низький рівень сплати податків, а особливо податкового боргу. В Листі Департаменту фінансів Київської обласної державної адміністрації від 10.10.2016р. акцентовано увагу про необхідність вжити  заходи щодо скорочення податкового боргу по податках і зборах до місцевих бюджетів».

Крім того, 12.10.2016р. відбулася on-line нарада у Київській обласній державній адміністрації, на якій, в тому числі, було розглянуто  питання податкового боргу до місцевих бюджетів області, згідно якої міським радам спільно з органами фіскальної служби доручено здійснити моніторинг інформації щодо податкового боргу, виявити всіх платників податків до місцевого бюджету та вжити заходів щодо погашення податкового боргу або значного його зменшення.

На засідання комісії було запрошено 37 представників суб’єктів підприємницької діяльності, які мають податковий борг , аби заслухати їхні пояснення. На засідання прийшли лише 7.

Під час засіданні комісії, до складу якої входять представники управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради, Центру зайнятості, Пенсійного фонду, податкової інспекції та інших структур, було розглянуто питання заборгованості по сплаті податків в м.Біла Церква. Згідно офіційних даних  податковий борг по місту, станом на 1 жовтня ц.р., складає 10 017 800,00 грн. З них:

-        Податок на доходи фізичних осіб – 3 192 000,00грн;

-        Плата за землю – 2 421 900,00

-        Податок на прибуток – 2 174 000,00

-        Податок на нерухоме майно – 346 900,00;

-        Єдиний податок – 1 674 000,00;

-        Акцизний податок – 77 000,00грн

-        Податок на транспорт – 692 000,00грн .

Новогребельська І.В. звернулася до присутніх і наголосила на тому, що це основні місцеві бюджетоутворюючі податки, які йдуть на розвиток інфраструктури міста: доріг, садочків, шкіл та ін. Тим паче , враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, в наступному 2017 році, з бюджету додатково потрібно буде сплатити близько 47млн.грн.

З метою збільшення надходження до міського бюджету та ліквідації заборгованості із сплати податків суб’єктами підприємницької діяльності, зареєстрованих у місті Біла Церква  подібні засідання будуть відбуватися і надалі.

Нагадаємо, що новий склад комісії виконавчого комітету міської ради з питань забезпечення сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсії, стипендії та інших соціальних виплат,  затверджено  рішенням виконавчого комітету міської ради № 290 від 12.07.2016р.



Опубліковано: 31 жовтня 2016 року
Поділитися