Почни сам наводити лад в місті


Кожному з нас хочеться жити в красивому, чистому місті, в якому не будуть під ногами літати папірці, валятися розкидані пластикові пляшки та купи минулорічного листя.  Звичайно, що всім приємно бачити  пофарбовані паркани, поремонтовані лавки, висаджені і доглянуті зелені зони та ін.  Для цього, по-перше,  потрібно прибирати, по-друге не смітити.
Причепуряти Білу Церкву після зими вже почали комунальні служби міста. З 21 березня розпочато двомісячник санітарної очистки, озеленення і благоустрою м.Біла Церква, про це під час прес-конференції для представників міських ЗМІ поінформував заступник міського голови Валерій Гнатюк.  Двомісячник триватиме до 22 травня 2016 року. 23 квітня ц.р. відбудеться  загальноміська «Весняна толока».
 Заступник міського голови поінформував про заходи, які будуть проводитися під час двомісячника, звернувся до білоцерківців із проханням взяти участь у прибиранні  та благоустрою міста. Акцентував увагу, що допомагати слідкувати за всіма роботами можна за допомогою сайту Управління житлово-комунального господарства міської ради. На сайті створено  спеціальну сторінку  «Весняна толока в Білій Церкві», яка містить інтерактивну карту з позначеними  територіями, які прибрані, ділянками закріпленими за підприємствами, але на яких ще не наведений лад та тими, які шукають господаря.
«Нашим завданням є якнайкраще організувати  та провести двомісячник та толоку і максимально залучити до роботи працівників установ, організацій та підприємств усіх форм власності, які здійснюватимуть прибирання та благоустрій закріплених за ними територій та тих територій, які не закріплені не за ким. Також ми прагнемо якнайбільше долучити до толоки й активних та небайдужих білоцерківців. Тільки від нас самих залежить чи буде наше місто чистим і охайним», - зазначив Валерій Гнатюк.

 Заступник міського голови також відмітив, що з настанням відповідного теплового режиму в місті розпочнуться роботи по ремонту проїжджих частин міських вулиць, житлових будинків та  прибудинкових територій, дошкільних та загальноосвітніх закладів та інші заходи, на які було виділено кошти з бюджету розвитку. Вперше жителі міста зможуть детально ознайомитися із переліком визначених робіт та відслідковувати хід їх проведення на офіційному веб-сайті міської ради, де буде фіксуватися дана інформація.

Про закінчення опалювального сезону

Актуальним для жителів міста є питання закінчення опалювального сезону.  Згідно норм, визначених законодавством України сезон завершується тоді, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів становитиме +8С і більше.
 Зараз денна температура є достатньо високою і жителі нарікають, що в квартирах жарко. Проте,  вночі приморозки і температура в житлових приміщеннях стає комфортною.
Валерій Гнатюк відмітив, що технічно регулювати  температуру теплоносія не має можливості, оскільки якщо її понизити – не забезпечуватимуться теплові норми гарячого водопостачання.
«Виходом із цієї ситуації є встановлення індивідуальних теплових пунктів на житлових будинках, які регулюватимуть температуру теплоносія. Вартість такого обладнання на один будинок становить 600-700тис. грн., але разом з тим, це дасть можливість зменшити витрати до 25-30%  » - наголосив заступник міського голови.

Слід зазначити, що в цьому році заплановано встановлення на 34-х багатоквартирних житлових будинках засобів обліку води за кошти бюджету розвитку. Частина будинків також буде обладнана  за рахунок інвестиційних коштів, які залучить КП БМР «Білоцерківтепломережа».

Інформація для власників квартир

Сьогодні більшість білоцерківців, які проживають в багатоквартирних будинках турбує питання щодо зміни системи обслуговування житлового фонду .
Із 01 липня ц.р. в Україні набуде чинності новий Закон України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який вносить суттєві зміни в порядок управління житловим господарством.

Відповідно до закону, мешканці всіх багатоквартирних будинків повинні на загальних зборах визначити, як і ким буде здійснюватися подальше управління будинком та його інфраструктурою ( прибудинковими територіями, ліфтами, мережами та ін.)

Як зазначив заступник міського голови Валерій Гнатюк, жителі таких будинків мають декілька шляхів як діяти:
- створити власне ОСББ;
- визначити управителя, хто буде займатися вищезазначеними питаннями;
- якщо мешканці до 01 липня не досягнуть згоди і не виберуть організацію, яка займатиметься керуванням їх будинку, або не створять власне ОСББ, виконавчим комітетом буде проведено конкурс та призначено керуючу компанію.

Про  реорганізацію реєстраційної служби

Відповідно до законодавства України в місті здійснюються заходи щодо реорганізації реєстраційної служби. З 30 квітня ц.р. функції даної служби переходять до управління адміністративних послуг міської ради.
Функції реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання /перебування осіб у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, формування та ведення  Реєстру територіальної громади з 04 квітня  також  покладено на посадових осіб управління адміністративних послуг міської ради.
Оскільки в місті, наразі, немає приміщення, яке б повністю забезпечувало розміщення єдиного центру надання адміністративних послуг, прийнято рішення тимчасово розмістити адміністраторів міграційної служби  в приміщеннях ЖЕКів №1,6,7. Білоцерківці зможуть без проблем здійснити необхідну реєстрацію .


Питання перевезення пасажирів маршрутними таксі загального користування

Під час прес-конференції заступник міського голови  Валерій Гнатюк також зупинився на питанні організації пасажирських перевезень в м.Біла Церква.
Як наголошувалося раніше,  зв’язку із закінченням  терміну дії 31 березня ц.р. договорів з деякими автомобільними перевізниками на перевезення  пасажирів міськими автобусними  маршрутами  загального користування,  виконком міської  ради прийняв рішення укласти з окремими перевізниками  короткострокові  договори  терміном   на  три  місяці.
Ряд підприємств-перевізників подали заявки на укладання таких договорів. Лише одне підприємство не подало відповідні документи, але ще має можливість це зробити до 29 березня.
«Незважаючи на  питання, що виникли, з 01 квітня  у Білій Церкві буде забезпечено безперебійне пасажирське перевезення»,- наголосив  Валерій Гнатюк.



Опубліковано: 28 березня 2016 року
Поділитися