Пленарне засідання п’ятдесят другої сесії Білоцерківської міської ради

24 травня  відбулося пленарне засідання п’ятдесят другої сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Звернення і  виступи депутатів та білоцерківців

 

1. На початку засідання слово було надано представникам громади, які прийшли на засідання з приводу розгляду проекту рішення міської ради  «Про оптимізацію мережі закладів позашкільної освіти  у сфері культури». Даний проект  було розроблено з метою оптимізації  мережі закладів позашкільної освіти у сфері культури, економічної ефективності функціонування закладів позашкільної освіти міста, їх раціональної концентрації, ефективного використання бюджетних коштів на їх утримання. Коментуючи це питання міський голова наголосив, що  учнівський  та викладацький склад комунальних закладів Білоцерківської міської ради Білоцерківська дитяча музична школа № 2 та №3 буде збережено. Всі учні будуть забезпечені умовами для продовження навчання за своїми спеціальностями і що таке рішення буде прийнято за умови визначення конкретного приміщення. Проект рішення «Про оптимізацію мережі закладів позашкільної освіти  у сфері культури» було знято з розгляду депутатів та рекомендовано начальнику відділу культури і туризму міської ради провести роз’яснення  серед викладачів, батьків і учнів вищезазначених установ щодо подальших дій міської влади тощо.

 

2. Депутат Київської обласної ради Станіслав Поліщук поінформував про роботу обласних депутатів щодо залучення коштів з обласного бюджету на розвиток Білої Церкви та наголосив на необхідності продовження співпраці з депутатським корпусом Білоцерківської міської ради для покращення результатів.

 

3. Депутат міської ради Сергій Мартинюк озвучив звернення, яке надійшло від мешканців масиву «Леваневського» щодо розгляду можливості встановлення у багатоквартирні будинки  індивідуальних лічильників обліку газу.

 

4. Депутати міської ради вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих у зоні проведення ООС у Донецькій області двох віськовослужбовців 24-ї механізованої бригади ЗСУ ім.Короля Данила: Андрія Маслова та Вячеслава  Куцмая. Депутат Володимир Бабенко поінформував, що чоловіки загинули 21 травня ц.р., раніше вони служили у складі батальйону «Донбас», 72 ОМБр.

 

5. Депутат міської ради Андрій Король звернувся з проханням у подальшому утриматися від проведення на центральних вулицях Білої Церкви змагань та інших заходів, які потребують перекриття доріг, оскільки, враховуючи, що проводиться  реконструкція «Горбатого мосту» -  частина вулиць уже перекрита, тому відбувається велике транспорте навантаження  та затори у місті.

 

6. Від фракцій «Об’єднання Самопоміч» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у міській раді було озвучено звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України на народних депутатів України щодо невідкладного розгляду у другому читанні та прийняття в цілому Виборчого кодексу (проект №3112-1 від 02.10.2015р.). Звернення озвучив Сергій Наконечний, проте, депутати не підтримали його.

 

7. Також не було підтримано звернення депутата Юрія Оселедька до голови Київської обласної державної адміністрації О.Горгана щодо перевірки законності втручання голови Департаменту освіти і науки КОДА В.Рогової у проведення міжнародного проекту «Місто професій» у м.Біла Церва.

 

8. Заступник міського голови Ольга Бакун доповіла інформацію на депутатський запит Володимира Бабенка щодо вживання заходів для забезпечення збереження пам’яток архітектури національного значення – Преображенського собору та Микільської церкви. Зокрема, поінформувала про результати перевірки, проведеної спеціальною комісією, до складу якої увійшли фахівці сфер культури, архітектури, землевпорядкування та ін.  За результатами перевірки по дотриманню вимог містобудівного законодавства порушень виявлено не було.


Затверджено міську цільову програму запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2018-2020 роки

Відповідне рішення було прийнято під час сесійного засідання.

 

Варто наголосити, що серцево-судинні захворювання є найбільш поширеною патологією у структурі загальної захворюваності населення м. Біла Церква. Поширеність цієї групи захворювань складає 6969,5 випадків на 10 тис. нас., або 38,8% (по Київській області 7828,8 випадків на 10 тис. нас.). Саме такі захворювання істотно впливають на тривалість життя населення. У загальній структурі смертності населення міста питома вага серцево-судинних захворювань становить 66,4%, а в Київській області 71,0%. На жаль, у Білій Церкві питома вага смертності від серцево-судинних захворювань має тенденцію до постійного зростання: 2013р. -62,1%;  2014р. - 65,2; 2015р. - 65,3%; 2016р. - 66,4%; 2017р. - 64,2%.

 

 

Причини смертності від інфаркту міокарда, раптової коронарної недостатності, ішемічного інсульту і захворювань периферичних артерій ідентичні та пов’язані з атеросклерозом.

 

Результати досліджень свідчать про значне поширення факторів ризику серцево- судинних захворювань в Україні (у 33,5% дорослого населення виявлена артеріальна гіпертензія, 56,8% мають надлишкову вагу, 44% чоловіків і 16,5% жінок курять). Розповсюдженість артеріальної гіпертензії по Україні на 10 тис. населення складає 2950,0, по Київській області - 3314,8, по м. Біла Церква - 3115,97. Тобто, дане захворювання зустрічається майже у кожного четвертого дорослого жителя України, області та м. Білої Церкви. Щороку виявляється більше 6000 нових випадків гіпертонії, з них половина припадає на осіб працездатного віку.

 

На базі спеціалізованого кардіологічного відділення з ліжками інтенсивної терапії КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №1» надається допомога хворим з гострим коронарним синдромом, у середньому 600 осіб на рік, з них 200-250 пацієнтів - це особи працездатного віку. Для надання кваліфікованої медичної допомоги, ці хворі підлягають своєчасному проведенню аортокоронарографії з усуненням механічних перешкод коронарному кровообігу (проведення стентування, аорто-коронарне шунтування). Пацієнти, які поступають у інфарктне відділення в «терапевтичне вікно» до 6 годин після ураження коронарних артерій, підлягають ургентному стентуванню. Таких хворих нараховується приблизно 150 осіб на рік.

 

Тож, метою Програми є запобігання та зниження рівня захворюваності на серцево-судинні та судинно-мозкові хвороби, інвалідності та смертності від усіх їх ускладнень, а також збільшення тривалості і підвищення якості життя населення міста.


Основні завдання Програми:

 

-забезпечення проведення ургентних коронарографій та стентувань, з використанням стент- систем без лікувального покриття, пацієнтам з гострим інфарктом міокарда;

 

-встановлення тимчасового штучного водія ритму для ургентної кардіостимуляції хворим з інфарктом міокарда;

 

-забезпечення проведення тромболітичної терапії хворим з гострим інфарктом міокарда та ішемічним інсультом;

 

-поліпшення своєчасної ранньої діагностики серцево-судинних захворювань, підвищення кваліфікації медичних працівників з питань раннього виявлення захворювання, стратифікації факторів ризику та забезпечення лікування хворих у спеціалізованих закладах;

 

-постійний моніторинг рівня захворюваності населення на серцево-судинні і судинно- мозкові захворювання та стану надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню;

 

- зменшення інвалідизації внаслідок серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань.

 

Виконання визначених Програмою заходів забезпечить надання екстреного або невідкладного фармако-інвазивного лікування хворим з інфарктом міокарда та інфарктом головного мозку, а також встановлення тимчасового штучного водія ритму хворим з порушенням ритму.

 

На заходи по виконанню Програми передбачено 7 млн 290 тис. грн з міського бюджету. Детальніше із заходами Програми можна ознайомитися на сайті міської ради.


Медичні установи  нового зразка
Депутатами міської ради було прийнято ряд рішень щодо створення медичних установ некомерційного зразка.

 

Рішення прийняті з метою впровадження нових підходів щодо організації роботи закладів охорони здоров’я, їх фінансового забезпечення  та відповідно до законодавства України.

 

Зокрема, було створено Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2», «Білоцерківська міська лікарня №3»,  «Білоцерківська міська лікарня №4», «Дитяча стоматологічна поліклініка», «Білоцерківське міське патологоанатомічне  бюро» та  «Білоцерківський пологовий будинок».

 

 

Рішеннями передбачено створення відповідних комісій щодо реорганізації існуючих установ, проведення необхідних процедур та затверджені їх статути.

 

Також було  затверджено статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Аптека №1» шляхом викладення його в новій редакції.


Погоджено інвестиційну програму КП БМР «Білоцерківтепломережа» на 2018 рік 

Інвестиційною програмою передбачено реконструкцію (модернізацію, капітальний ремонт) котелень. Зокрема на проведення визначених робіт будуть виконані проекті роботи по котельням за такими адресами:

 

- вул. Шевченка, 91 (запланована сума - 680,671  грн);

 

- бульв. Олександрійський, 82-Б  ( запланована сума - 189,406 грн);                

 

- бульв. Олександрійський, 123-В (запланована сума - 189,406грн);              

 

 - вул. Річкова, 4А (запланована сума -169,028  грн);

 

- дахова модульна котельня  по вул. Павличенко, 20 (будівельно- монтажні роботи - 2 147,293грн) .

           

Також передбачається модернізація (реконструкція,  капітальний ремонт)  теплових мереж  із заміною  трубопроводів на  сталеві,  попередньо ізольовані, труби.  На ці будівельно-монтажні роботи передбачено 9 068,224  грн.

                       

Всього на виконання даних заходів  Програми передбачено кошти в сумі - 12 444,028 грн.       


Затверджені статути низки навчальних закладів міста

 Доповідаючи питання, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик наголосив, що затвердження статутів загальноосвітніх закладів викликано необхідністю  приведення у відповідність до вимог чинного законодавства документації.


Отож, були затверджені статути, шляхом викладення їх в новій редакції:

 

- Білоцерківського навчально-виховного об'єднання «Перша Білоцерківська гімназія - школа І ступеня» ;

 

- Білоцерківського навчально-виховного об'єднання «Звитяга» ;

 

- Білоцерківської вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІII ступенів № 1 ;

 

-Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІII ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов'янських мов ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 3 імені Т.Г. Шевченка ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 4 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 5 ;

 

-Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 6 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 7 імені генерала-полковника Геннадія Воробйова ;

 

- Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІII ступенів № 9 з поглибленим вивчення іноземних мов;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 11 ;

 

- Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІII ступенів № 12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій ;

 

- Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІII ступенів № 13 - дошкільний навчальний заклад» ;

 

- Білоцерківського навчально-виховного об'єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 - дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий клуб» ;

 

- Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІII ступенів № 16 М.О. Кириленка ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 17 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 18 ;

 

- Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи № 19 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 20 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 21 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів № 22 ;

 

- Білоцерківської загальноосвітньої школи І ступенів № 23 .


Інші рішення, розглянуті під час засідання сесії міської ради:

 

- прийнято рішення про списання з балансу комунальних підприємств Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційних контор №№ 1,6,7 багатоквартирних будинків;

 

затверджено Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» шляхом викладення його у новій редакції;

 

- внесено зміни до Програми запобігання злочинності «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від 01 грудня 2016 року № 380-20-VII (зі змінами);

 

- прийнято рішення про визначення балансоутримувачів об'єктів благоустрою міста Біла Церква. Даним рішенням визначено департамент житлово-комунального господарства міської ради балансоутримувачем доріг, пішохідних та велосипедних доріжок, скверів, рекреаційних зон;

 

- затверджено додаткову угоду до Договору від 23 лютого 2017 року № 1-ГВ, затвердженого рішенням міської ради від 23 лютого 2017 року № 495-26-VII «Про затвердження Договору на господарське відання складовими газорозподільної системи»;

 

- затверджено план зонування частини території міста Біла Церква в межах кварталу, обмеженого вул. Томилівська, гаражним кооперативом «Ентузіаст», вул. Раскової та вул. Громової;

 

розглянуто ряд майнових, земельних  та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 24 травня 2018 року
Поділитися