Підведено підсумки радіо-вікторини «Чи знаєте ви Кобзаря?»

Вже третій рік поспіль відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради разом із журналісткою Таїною Братченко, проводить радіо-вікторину «Чи знаєте ви Кобзаря?». Мета проведення - не лише визначити обізнаність учасників вікторини щодо творчості Т.Г. Шевченка, а й познайомити з невідомими фактами біографії митця.

 

Взяти участь у вікторині міг кожен бажаючий, від малого до великого. Треба було тільки подзвонити до радіостудії та дати відповіді на запропоновані питання.

 

«Люди хочуть знати більше про Тараса Григоровича Шевченка, адже в підручниках, насправді, дуже багато інформаційних пробілів. Це я зрозуміла, коли сама почала писати книжку «Правда і міфи про Кобзаря», що стосується конкретно періоду його проживання у Вільнюсі. І саме цього відрізку часу в біографії Шевченка і стосувались питання як на першому, так і на другому турах радіо-вікторини. Також можу сказати, що подібні вікторини будуть продовжуватись. Адже кожного року після закінчення чергової вікторини, люди дзвонять, питають чи проводитиметься подібна гра в наступному році, і дякують за те, що ми робимо», - поділилась своїми думками журналістка та організатор радіо-вікторини «Чи знаєте ви Кобзаря».

 

Цього року вручення грамот і призів переможцям відбулося 21 березня, в день, який оголошено всесвітнім святом поезії. Вже традиційно цей захід проводився у стінах Центральної бібліотеки. Лауреатів радіо-вікторини нагороджували дипломами та дарували книгу Таїни Братченко «Правда і міфи про Кобзаря» з особистим підписом авторки.

 

Переможцями стали:

 

  • Диплом І ступеня – Володимир Янковський – член громадського формування «Щит», учасник   АТО, лікар, член партії «Свобода»;

 

  • Диплом ІІ ступеня – Юлія Яценко – вихованка гуртка словесності Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», учениця Білоцерківської спеціалізовано загальноосвітньої школи №9;

 

  • Диплом ІІ ступеня – Вікторія Сметаненко – учениця Білоцерківської загальноосвітньої школи №6;

 

  • Диплом ІІІ ступеня – Вікторія Мельник – вихованка гуртка словесності Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», учениця Білоцерківської загальноосвітньої школи №5.

 

Велику допомогу та підтримку у проведенні радіо-вікторини надав відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, редактор радіостудії Тетяна Цейтліна, а також Центральна бібліотечна система.

Підведено підсумки радіо-вікторини «Чи знаєте ви Кобзаря?»


Опубліковано: 22 березня 2018 року
Поділитися