Підтримаємо Надію Савченко

16 березня в м.Біла Церква на площі біля стели Героям Небесної Сотні відбувся мітинг на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

«Це зібрання студентства, яке глибоко обурене зухвалими діями російського судочинства. Це  виклик українського суспільства проти злочинної російської влади  на чолі з Президентом В.Путіним, які всупереч усім міжнародним нормам чинять суд над відважною українською  льотчицею Надією Савченко, яка на очах усього світу вмирає в російській в'язниці»- наголосив голова міської студентської ради Богдан Хахула.

«Ми горді, що маємо таку свідому молодь, яка турбується про майбутнє країни та долю льотчиці Надії Савченко, - наголосив міський голова Геннадій Дикий.- Надія жінка-символ України, яка з високо піднятою головою, не зважаючи на своє складне становище, незламно стоїть за всіх нас. Я вдячний всім, хто прийшов підтримати Н.Савченко. Ми будемо ще збиратися, щоб світова спільнота бачила, що українці – єдині і будуть відстоювати свою незалежність до кінця, як це робить Надія».

Присутні на мітингу студенти і викладачі вищих навчальних закладів міста, звернулися до всієї міжнародної спільноти, лідерів країн Європейського Союзу, США, політиків, представників Ради Європи, Європейського Парламенту, всіх правозахисних і авторитетних громадських організацій,  до  всього прогресивного людства  із закликом вдатися до рішучих кроків для негайного звільнення Надії Савченко, яку незаконно утримують під арештом в Російській Федерації. Зачитав звернення-резолюцію голова студентської ради Білоцерківського Національного аграрного університету   Вадим Білий.

Хвилиною мовчання була вшанована память про всіх загиблих воїнів в АТО.



Опубліковано: 16 березня 2016 року
Поділитися