Підписано інвестиційний договір про створення єдиної автоматизованої системи оплати проїзду на міському пасажирському транспорті

В Білій Церкві  неодноразово обговорювалося  питання щодо залучення інвестиційних пропозицій на створення єдиної автоматизованої системи оплати проїзду на міському пасажирському транспорті. За словами міського голови Геннадія Дикого такий проект забезпечить більш прозору роботу транспортних перевізників та збільшить дохідну частину місцевого бюджету.

21 липня в м.Біла Церква було підписано інвестиційний договір про створення єдиної автоматизованої системи оплати проїзду на міському пасажирському транспорті.

Договір підписано між трьома сторонами: міським головою Геннадієм Диким,  директором Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» Русланом Степанським та виконавчим директором Консорціуму АСТЕК Лілією Бородуліною.

Підставою для підписання договору є  Закони України «Про інвестиційну діяльність», «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 квітня 2016 року № 139 «Про залучення інвестиційних пропозицій на  створення  єдиної автоматизованої системи оплати  проїзду  на  міському  пасажирському  транспорті» та  від 26 квітня 2016 року № 169 «Про залучення інвестиційних пропозицій на  створення  єдиної автоматизованої системи оплати  проїзду  на  міському  пасажирському  транспорті».

Крім  того, виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради також було прийнято рішення від 14 червня  2016 року   № 237 «Про затвердження інвестиційного договору на створення єдиної автоматизованої системи оплати  проїзду  на  міському  пасажирському  транспорті».

Детальніше із метою,  етапами реалізації проекту, його  загальними принципами , умовами повернення інвестицій та ін. можна ознайомитися тут.

За умовами цього інвестиційного договору, відповідно до техніко-функціональних показників та поданої конкурсної пропозиції, Інвестор фінансує створення єдиної автоматизованої системи оплати проїзду на міському пасажирському транспорті м. Біла Церква та упродовж терміну, визначеного даним договором, отримує частку коштів від збільшення економічного результату від збору платежів після запровадження проекту на визначених цим договором умовах.

«Практики впровадження таких проектів в Україні раніше не було. Нашим завданням є зробити громадський транспорт  максимально комфортним для жителів міста, а послуги, які він надає – якісними. Сподіваюся, що даний проект в комплексі із оновленою схемою руху громадського транспорту міста,  над якою наразі працює Харківський національний автомобільно-дорожній університет, в найближчі строки надасть позитивний ефект» , - зазначив Геннадій Дикий.

Крім того, міський голова  відмітив, що оскільки розвиток електротранспорту в Білій Церкві є пріоритетним, розглядається можливість  залучення кредитів  з Європейського банку реконструкції та розвитку на придбання нових тролейбусів.



Опубліковано: 22 липня 2016 року
Поділитися