Підготовка до купального сезону

27 травня в приміщенні Білоцерківської міської ради відбулася нарада з питань утримання місць відпочинку на воді та водоохоронних зон р.Рось в літній період 2016 року.

Заступник міського голови Валерій Гнатюк при розгляді даного питання  наголосив на тому, що підготовка до купального сезону, вперш за все має бути спрямована на забезпечення безпеки відпочиваючих при знаходженні на березі річки. Тому, відповідальні особи мають підготуватися до сезону, обладнавши територію інформаційними та попереджувальними знаками, засобами порятунку людей та аптечками.

Також присутні наголосили на необхідності посилення патрулювання поліцією берегів річки в період проведення останніх дзвоників та випускних вечорів, тому що, на жаль, в цей час відбувається найбільша кількість нещасних випадків на воді.

Інспектор відділу охорони навколишнього природного середовища міської ради Тетяна Гапонова ознайомила присутніх з інформацією про санітарно-екологічний стан закріплених водоохоронних зон річки Рось станом на 27 травня та визначила завдання – види робіт, які необхідно виконати підприємствам,установам та човновим станціям.

За результатами наради були прийняті рішення: проводити рейди обстеження водоохоронних зон; здійснювати контроль за виконанням керівниками підприємств та установ рішення щодо утримання в належному санітарному і екологічному стані територій відповідно до зон їх відповідальності. З метою мінімізації мікробного забруднення поверхневих вод річки Рось  також будуть проводитися рейди по виявленню  місць скидів забруднюючих речовин в річку та проводити заходи по очистці зливових колекторів та відкритих зливових каналів.

Нарада відбувалася за участі представників відділу охорони навколишнього природного середовища, міського управління Держпродспоживслужби, відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства,  управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, керівників ЖЕКів, човнових станцій, а також організацій, які здійснюють підприємницьку діяльність або за якими закріплені території водоохоронних зон та прибережних смуг річки Рось.

До відома білоцерківців, телефони рятувальних станцій:

(04563) 53530 – Центральна рятувальна станція;

(04563) 62321 – Рятувальна станція «Олександрія».



Опубліковано: 27 травня 2016 року
Поділитися