Під час сесії в результаті конструктивної роботи було прийнято низку важливих питань

07 вересня відбулося друге пленарне засідання 35 сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий і в якому взяли участь 38 депутатів. Першим із низки питань порядку денного заслухали питання «Про інформацію керівника Білоцерківської місцевої  прокуратури про результати діяльності в місті».


Про результати діяльності Білоцерківської місцевої прокуратури

 

Під час засідання керівник Білоцерківської місцевої прокуратури Вадим Чугаєв зазначив, що за підтримки Білоцерківської міської ради в серпні минулого року створено робочу групу та розроблено Програму «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2016-2018 рр.», яку було затверджено рішенням міської ради від 1 грудня 2016 р. №380-20-УИ; здійснювалось оперативне обговорення низки проблемних питань прокурорської діяльності, організації роботи та стану досудового слідства у складних та актуальних кримінальних провадженнях.

 

Як було зазначено, за минулий період 2017 року на території міста обліковано 2519 (у 2016 р. – 2343) кримінальних правопорушень, або ж на 7,5% більше, ніж минулого року. При цьому особливо тяжких злочинів у поточному році зареєстровано на 19,3% більше 68 (у 2016 р. – 57), ніж в минулому році за аналогічний період. Також відбувся зріст тяжких злочинів на 5,3% - 660 проти 624 у минулому році.

 

Серед злочинів проти життя та здоров’я зросла кількість злочинів за фактами безвісного зникнення громадян із 22 в минулому році до 31 в поточному, або на 40,9%. Умисних вбивств на території міста зареєстровано так як і минулого року - 4, водночас кількість злочинів щодо спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень зросла із 2 у 2016 до 13 у 2017 році. Із них у 3 випадках особи, які отримали тілесні ушкодження, померли. У поточному році, на відміну від попереднього, зареєстровано тільки один злочин щодо незаконного позбавлення волі, тоді як у минулому році таких злочинів було два.

 

Найбільша частка злочинів, що вчиняються на території міста, є злочинами проти власності, яких у минулому році було обліковано 1234. Однак уже поточного року кількість таких злочинів зменшилась до 887, або ж відбулося зменшення на 28%. Із них кількість квартирних крадіжок зменшилась із 118 до 84, або ж на 29%, грабежів із 120 до 57, або ж на 53%, розбоїв із 9 до 6, або ж на 33%. На 52% зменшилась кількість злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами – із 82 до 39 в поточному році. Також на 19% зменшилась кількість злочинів, пов’язаних із порушенням правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, із 43 до 35 в поточному році.

 

Водночас збільшилась кількість шахрайств із 206 в 2016 році до 247 в 2017, або ж на 20%.

 

Також зросла кількість зареєстрованих злочинів за фактами фіктивного підприємництва із 2 до 6 в поточному році та ухилення від сплати податків із 4 до 6 в поточному році. Крім цього, упродовж минулого періоду поточного року на 54% спостерігається збільшення кількості злочинів, пов’язаних із незаконним придбанням і зберіганням наркотичних засобів, а саме із 131 до 202 злочинів.

 

Керівник Білоцерківської місцевої прокуратури також відмітив, що переорієнтування прокурорів на здійснення процесуального керівництва в поточному році забезпечило більш тісну взаємодію із слідчими підрозділами, що позитивно позначилося на загальному стані досудового розслідування та в цілому сприяло виконанню завдань кримінального провадження.

 

Упродовж 7 місяців поточного року слідчими СВ Білоцерківського ВП розслідувано 1218 кримінальних правопорушень – проти 880 у минулому році. Із них 943 із числа облікованих у поточному році. При цьому розслідувалось 24 кримінальні правопорушення, вчинені неповнолітніми.

 

Під час досудового розслідування підтверджено причетність до вчинення злочинів щодо 459 осіб, які їх вчинили в поточному році, із них 21 неповнолітній. Вперше вчинили злочин 157 осіб. У поточному році раніше судимими особами вчинено 244 злочини, 11 злочинів вчинено групою осіб, а також 31 злочин вчинено особами, що перебували в стані сп’яніння.

 

За результатами досудового розслідування прокурорами прокуратури повідомлено про підозру особам по 1336 кримінальних правопорушеннях, із яких 999 злочини були вчинені в поточному році. До суду скеровано кримінальних проваджень за фактами вчинення 1218 злочинів, тоді як у минулому році до суду було скеровано кримінальних проваджень за результатами розслідування 876 злочинів.

 

Вадим Чугаєв наголосив, що протягом 2017 року Білоцерківською місцевою прокуратурою проводиться вивчення стану дотримання вимог антикорупційного законодавства під час заповнення та подачі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

 

До того ж, за період роботи Білоцерківської місцевої прокуратури з 16.12.2015 по теперішній час вживались заходи щодо розгляду звернень громадян. Незважаючи на те, що прокуратура не наділена повноваженнями проводити перевірки з питань додержання законів, впродовж 7 місяців 2017 року до  Білоцерківської місцевої прокуратури  надійшло 1059 звернень громадян, з яких вирішено 664, з них 4 - задоволено та 389 звернення направлено до інших відомств для вирішення, 6 звернень направлено заявникам або залишено без розгляду. На особистому прийомі за вказаний період прокурорами Білоцерківської місцевої прокуратури прийнято 235 звернення громадян, з яких 29 – особисто керівником прокуратури. Також працівниками Білоцерківської місцевої прокуратури здійснюється особистий прийом громадян за місцем їх проживання та роботи, а також особистий прийом в’язнів за місцем їх утримання.



Опубліковано: 07 вересня 2017 року
Поділитися