Перспективи об’єднання територіальних громад міста Біла Церква та села Піщана

Розпочавши розгляд питань порядку денного, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Постівий, який доповів з даного питання, зазначив, що на адресу Білоцерківської міської ради та міського голови Геннадія Дикого надійшов лист від Піщанської сільської ради щодо наміру громади села Піщана об’єднатися з громадою міста Біла Церква – відповідно до чинного закнодавства. Виконавчий комітет Піщанської сільської ради звернувся до Білоцерківської міської ради з проханням розглянути дане питання під час сесійного засідання.

 

Голова Піщанської сільської ради Василь Музика під час свого виступу відмітив, що у травні ц.р. Верховною Радою України був прийнятий закон, відповідно до якого можуть об’єднуватися громади з містами обласного значення, які межують територіями. Тож територіальна громада села вирішила звернутися до депутатів Білоцерківської міської ради з проханням підтримати рішення про об’єднання з громадою міста Біла Церква.

 

Міський голова Геннадій Дикий висловив вдячність сільському голові, громаді с.Піщана, а також депутатам та відмітив, що це європейська та світова практика, коли навколо міст, де проживає більше 100 тис.жителів, утворюються агломерації, адже жителі сіл їдуть до міста на роботу, діти користуються освітніми навчальними закладами міста, а містяни їдуть до сіл відпочивати тощо.

 

«Це об’єднання дасть поштовх для розвитку територіальним громадам як міста Біла Церква, так і села Піщана, і в цілому – Білоцерківській об’єднаній територіальній громаді», - наголосив міський голова Геннадій Дикий.

 

У результаті розгляду процедурне рішення «Про погодження намірів про приєднання територіальної громади Піщанської сільської ради до територіальної громади міста Біла Церква» було підтримано депутатами Білоцерківської міської ради одноголосно.


Опубліковано: 31 серпня 2018 року
Поділитися