Перше засідання робочої групи по впровадженню системи децентралізованого електронного аукціону

26 липня відбулося перше засідання робочої групи з організаційних заходів, спрямованих на вивчення та можливість впровадження в Білій Церкві системи децентралізованого електронного аукціону «e-Auction 3.0».

Дана робоча група була утворена відповідно до розпорядження міського голови №116Р від 15.07.2016р та на виконання Меморандуму  щодо розвитку та імплементації системи децентралізованих онлайн-аукціонів в державних установах на муніципальних та обласних рівнях. До складу групи  увійшли, як представники міської влади, так і представники громадськості.

В порядку денному засідання був  ряд організаційних питань щодо діяльності робочої групи, розподілу обов’язків між її членами  тощо.

Члени робочої групи, представники Громадської організації «Фонд інновацій та розвитку – України» ознайомили присутніх з принципами роботи системи децентралізованого електронного аукціону «e-Auctіоn 3.0». Вони вказали на ряд переваг проведення таких аукціонів, які дозволять докорінно змінити існуючу економічну модель і дати необхідний імпульс для початку реформ в країні.

Крім того, на засіданні було проаналізовано чинне законодавство України, на предмет можливості продажу та/або передачі в оренду майна та майнових прав, що є в комунальній власності територіальної громади міста, шляхом застосування системи електронного аукціону.

За результатами першого засідання робочої групи було прийнято рішення про розробку проекту Положення про порядок передачі в оренду майна, що знаходяться в комунальній власності із застосуванням системи децентралізованого електронного аукціону. Також було вирішено залучити експертів та спеціалістів, які візьмуть участь в розробці проекту Положення, в частині передачі в оренду земельних ділянок.

Найближчим часом планується проведення тестового (модельованого) електронного аукціону з умовної передачі в оренду комунального майна. Це дозволить в проекті Положення також передбачити та врегулювати питання, які будуть виникати на практиці. В подальшому, проект Положення, який розробить робоча група, буде винесено на розгляд сесії Білоцерківської міської ради.

В заході взяв участь заступник міського голови В.Хмурич.



Опубліковано: 26 липня 2016 року
Поділитися