Патріотичний кіноклуб: про війну – для молоді

Національно-патріотичне виховання молодого покоління – один із пріоритетних напрямків освітньої галузі Білоцерківської громади. 5 жовтня в КП БМР «Кінотеатр ім. О.Довженка» для вихованців Центру позашкільної освіти «Соняшник» був організований перегляд документальної стрічки «Готові до спротиву. Фільм перший. 114-та бригада ТрО ЗСУ» (художній керівник Ахтем Сеітаблаєв). 

Захід відбувся з нагоди Дня територіальної оборони України та Дня захисників і захисниць України, який в цьому році відзначали 1 жовтня.

У стрічці розкривається історія створення, становлення та розвитку 114 бригади ТрО ЗСУ. Основний фокус фільму зосереджено на бійцях та підрозділах бригади, їхніх роздумах, спогадах про їхнє життя та війну. Воїни пригадують, яким був для них день початку війни 24 лютого 2022 року, які відчуття та емоції вони переживали, як об’єднувалися та готувалися, аби дати відсіч ворогу. У фільмі бійці розповідають, як саме опинилися у складі 114-ї бригади ТрО ЗСУ, зізнаються, що всі вони йшли боронити Батьківщину за власним бажанням і покликом серця. Також у фільмі відтворено аспекти початку повномасштабного вторгнення ворожих військ та героїчної оборони Київської області. 

«Ми з педагогами та істориками нашого закладу вирішили започаткувати традицію проведення патріотичних кіноклубів для нашої молоді – перегляд фільмів саме українського виробництва, – наголосила завідувач відділу позашкільної освіти Центру позашкільної освіти «Соняшник» Ірина Запорізька. – Це будуть не просто перегляди, а з обговоренням, і по можливості – із залученням істориків, свідків та учасників подій. Такі заходи будуть продовжуватися і надалі та залучати дедалі більше представників молодого покоління».

Після перегляду фільму офіцер 114 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, підполковник Іван Степанюк поспілкувався з учнями та відповів на питання дітей. 

Пам’ять всіх Героїв, які загинули за волю та незалежність України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Фільм створено на виробничій базі Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил Територіальної Оборони Збройних Сил України. Стрічку можна знайти за поcиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Y3Mp5BdEh94

У заході взяли участь: історики, освітяни, вихованці Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник», учасники патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»), журналісти місцевих ЗМІ.

Патріотичний кіноклуб: про війну – для молоді


Опубліковано: 05 жовтня 2023 року
Поділитися