Пам’ять про нього житиме у віках

Шевченко йде по світу. На всіх континентах звучить його слово. І ніколи не зміліє повноводна ріка шани і любові до поета, як ніколи не згасне прометеїв вогонь Кобзаря. Бути йому завжди з нами, бути йому завжди сучасним –і вчора, і сьогодні, і завтра.

22 травня в м.БілаЦерквавідбувсязахід з нагоди 155-ї річниці з дня перепоховання Великого Кобзаря в Україні.

Вшанувати пам’ять про генія українського народу зібралися білоцерківці, серед яких було багато молоді.

Біля погруддя Т.Г.Шевченку учні загальноосвітніх навчальних закладів міста читали твори і виконували пісні на вірші поета та присвячену йому. Зокрема, розпочав зібрання молодий поет Білої Церкви Михайло Міняйло, який зачитав власний вірш, присвячений Тарасу Шевченку.

У виконанні вокального ансамблю «Материнка» школи мистецтв №1 - прозвучав твір «Тарасе, батько».Вірш «Стоїть в селі Суботові » прочитав Володимир Дзядзевич –учень ЗОШ №1, який здобув гран-прі на міському конкурсі читців «Кобзарева зоря».

Присутні мали змогу також прослухати авторську композицію студента ПТУ ім.Поповича Олександра Вітюка «Шевченко на майдані».Музичний твір на вірш поета «Думи мої думи» виконав вокальний ансамбль Білоцерківського національного аграрного університету.

Духовний гімн України прозвучав у виконанні дитячих хорових колективів шкіл естетичного виховання міста.

В ході заходу міський голова Геннадій Дикий, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Вадим Маршалок,депутати, члени виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, керівники ряду структурних підрозділів міської ради, представники громадськості поклали квіти до погруддя  Кобзаря.

Цього ж дня в міському парку культури та відпочинку ім Т.Г.Шевченка розпочався фестиваль хорової музики «Пісенна веселка Олександрії», в якому візьмуть участь 24 колективи.



Опубліковано: 22 травня 2016 року
Поділитися