«Олександрійський бал» - занурення в епоху часів Браницьких

12 травня в Білій Церкві відбувся «Олександрійський бал». Уже другий рік поспіль у мальовничому парку «Олександрія» розгорнулося яскраве дійство, яке привабило численних учасників та гостей. На Малій Галявині біля Бальної зали було організовано музичну програму та бал, який не залишив байдужим жодного учасника.

Ошатні вбрання, урочисті історичні танці, класична музика, відтворення часів ХІХ ст. епохи графів Браницьких. Маленькі принцеси та принци відчули себе у казці, а дорослі красуні та красені перенеслися в минуле, відчувши себе знаними особами... Бал відвідали близько п’яти тисяч людей.

Організатором фестивалю є ГО «Біла Церква туристична». Спонсорами та партнерами виступили: дендропарк «Олександрія», відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, ГО «Зміни Білу Церкву», ТОВ «Білоцерківвода», ТМ «Рудь», Кафе «Кузня», салон краси «Зірка Сходу», Аніматор Київ-Біла Церква, Святкова агенція «Смайл», Студія старовинного танцю «La Rêverie», Тріо «Art Family», піаністка Людмила Вольська, Евгения-Амадейя Эдельвайс, історики-дослідники - Олександр Іванов, Євген Чернецький.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися заступник міського голови Катерина Литвиненко та народний депутат України Хвича Мепарішвілі, які побажали всім гарно провести цей день та насолодитися святом.

Під час заходу кожен міг знайти для себе щось цікаве. Своїми виступами присутніх тішили артисти студії Студії старовинного танцю «La Rêverie»; тріо «Art Family» та запрошені музиканти; музикознавець  та піаністка Людмила Вольська з програмою «Музика в палаці Браницьких».

Учасники дійства мали змогу пограти в бадмінтон, взяти участь в історичній грі «Городки», танцювальному флешмобі, що дав змогу повністю зануритися в часи Браницьких; насолодитися красою живопису, відвідавши Алею художників, тощо.

Також було проведено майстер-класи з бальних танців для дорослих та малих; уроки з живопису на Великій галявині від Олександри Кондратенко; містяни та гості мали змогу дізнатися більше про дендропарк «Олександрія», відвідавши екскурсії.

В Турецькому будинку відбулася презентацію дослідження на тему «Третій павільйон Палацового комплексу в Олександрії» від Олександра Іванова.

У заході взяли участь: представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

 

У публікації використано фото Романа Наумова.

«Олександрійський бал» - занурення в епоху часів Браницьких


Опубліковано: 16 травня 2019 року
Поділитися