Окреслено курс на розвиток спорту в місті

09 листопада в Білій Церкві було презентовано та обговорено комплексну Програму розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 рр. Питання набуло актуальності у зв’язки з тим, що термін попередньої програми 2012-2016 рр. «Сьогодні зі спортом – завтра з майбутнім» добігає кінця.

Організація державної політики протягом останніх років у цілому сприяла розвитку фізичної культури та спорту. У Білій Церкві існує система комплексних багатоступеневих змагань, зростає кількість громадських організацій, створюються клуби різного напрямку для активного відпочинку населення за місцем проживання.

У місті працює близько 150 штатних тренерів, розвивається 36 видів спорту, з яких 20 – олімпійських, працює 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, обласні комунальні заклади, діє близько 20 громадських організацій – спортивних клубів, федерацій, спілок, товариств, об’єднань тощо.

Спортсмени міста беруть участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях; щорічно в місті проводиться близько 200 спортивно-масових заходів – чемпіонати, турніри, кубки, матчеві зустрічі та Білоцерківський марафон, який став візитною карткою міста.

Разом з тим, існують й проблеми: незадовільний стан здоров’я дітей та підлітків, які мало відвідують спортивні секції, недостатній обсяг фінансування, низький рівень престижності спортивного тренера, відсутність ефективної системи пропаганди фізичної культури та спорту. Тому Програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 рр. розроблена з урахуванням таких нагальних питань та базується на основних цілях та завданнях, визначених у Стратегії розвитку м.Біла Церква до 2025 року.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Валентина Коросько наголосила, що нова Програма передбачає розвиток спортивної галузі міста у трьох основних напрямках:

-                створення умов для фізичного виховання та спорту в усіх типах навчальних закладів за місцем роботи громадян, проживання та відпочинку населення;

-                забезпечення розвитку та функціонування дитячо-юнацького спорту, спорту вищих досягнень, спорту ветеранів та інвалідів;

-                покращення організаційного, нормативно-правового, матеріально-технічного, науково-методичного, медичного, інформаційного забезпечення сфери фізичної культури та спорту.

Керуючий справами виконавчого комітет Максим Свірський зауважив, що основне завдання влади – не допустити погіршення організації тих заходів, які проводяться на високому рівні, гідно заохочувати спортсменів, які прославляють місто своїми здобутками. Також відмітив, що для розвитку спортивної галузі необхідно залучати не тільки кошти місцевого бюджету, але й державного, а також інші не заборонені законодавством джерела фінансування.

«У нинішніх нелегких умовах, спортивній галузі Білої Церкви вдалося не тільки вижити, але й функціонувати та розвиватися, і за це вам шана і вдячність. З огляду на це програма має містити хоч і загальні пункти, проте, не звужувати ваші ініціативи та можливості», – наголосив Максим Свірський.

Під час зустрічі представники спортивних закладів та установ міста, які попередньо ознайомилися з Програмою, висловили стосовно неї свої пропозиції. Також обговорили можливі шляхи підвищення ефективності роботи спортивної галузі Білої Церкви, зокрема залучення альтернативних джерел фінансування, створення нових напрямків, співпрацю з іншими галузями життєдіяльності міста тощо.

 В обговоренні документу також взяли участь депутати Білоцерківської міської ради Юрій Гончаренко, Ігор Гейло, Володимир Бабенко; члени колегії, яка є громадським дорадчим органом Відділу з питань фізичної культури та спорту, тренери з різних видів спорту, керівники спортивних установ, представники громадських організацій, об’єднань та клубів.



Опубліковано: 10 листопада 2016 року
Поділитися