Обговорено встановлення тарифів на платні медичні послуги

16 липня у Білій Церкві відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проектів регуляторних актів – рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради щодо встановлення тарифів на платні медичні послуги, що надаються в комунальних некомерційних підприємствах Білоцерківської міської ради, яке провела перший заступник міського голови Інна Новогребельська.

В умовах конкуренції з недержавним сектором охорони здоров’я, державні і комунальні лікувально-профілактичні заклади повинні використовувати найновітніші досягнення в медицині для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Для цього необхідно своєчасно підвищувати кваліфікацію персоналу, поліпшувати рівень матеріально-технічного забезпечення лікарняних закладів. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є надання платних медичних послуг.

«Мова йде про тарифи для тих громадян, у яких не заключені декларації з сімейними лікарями або жителів інших територіальних громад. Та й вартість самих послуг, які розраховані в регуляторних актах набагато менша, аніж у приватних клініках», - наголосила перший заступник міського голови під час обговорення регуляторних актів.

Тарифи на платні медичні послуги, формуються із врахуванням норм оплати праці, норм використання матеріальних ресурсів, цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та витрат, пов’язаних з управлінням та обслуговуванням установи, встановленого граничного нормативу рентабельності – 19%.

Попередні тарифи розраховувались ще в 2019 році. З того часу на 43% зросла мінімальна заробітна плата, також зросли ціни на лікарські засоби, дезінфікуючі засоби, витратні матеріали тощо. Сукупність цих факторів стала причиною зміни вартості медичних послуг.

У ході обговорення усі регуляторні акти були погоджені учасниками «круглого столу» та будуть передані на розгляд виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Ознайомитись з проектами регуляторних актів – рішеннями виконавчого комітету можна у відповідному розділі на сайті Білоцерківської міської ради

В обговоренні взяли участь керівники та представники комунальних медичних закладів, депутат Білоцерківської міської ради Борис Смуток.

Обговорено встановлення тарифів на платні медичні послуги


Опубліковано: 16 липня 2021 року
Поділитися