Обговорення з приводу можливості надання пільгової орендної плати для громадських організацій

11 лютого у Білій Церкві  відбулося обговорення з приводу можливості надання пільгової орендної плати для громадських організацій.

На початку 2021 року громадські організації почали отримувати платіжки за оренду приміщень у зв’язку зі змінами законодавства. Суми в платіжках виявилися завеликими для неприбуткових організацій.

Враховуючи важливість даного питання секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун ініціював "круглий стіл" з обговорення можливості надання пільгової оренди громадським організаціям. 

У ході заходу Дмитро Киришун зауважив, що, зважаючи на обставини, є необхідність розробити програму підтримки неприбуткових організацій, які ведуть свою громадську діяльність на території Білоцерківської міської територіальної громади. Дане  фінансування має бути дозволено бюджетним кодексом України. 

Начальник управління комунальної власності та концесії міської ради Руслан Гребенюк наголосив: "Віднині кількість пільговиків з-поміж громадських організацій скоротили: в пільговій категорії залишили лише реабілітаційні організації людей з інвалідністю та ветеранів, що обмежує коло організацій, які мали можливість отримувати пільги на оренду майна".

Також присутні вирішили підготувати звернення до Верховної Ради України із пропозицією щодо внесення правок в Закон України «Про оренду державного та комунального майна», щоб неприбуткові організації мали право на пільгову оренду приміщень. За результатами спілкування  із представниками громадських організацій присутні прийняли рішення створити робочу групу по напрацюванню пропозицій, щодо вирішення даного питання.

У заході взяли участь: перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступник міського голови Катерина Возненко, депутати міської ради.

Обговорення з приводу можливості надання пільгової орендної плати для громадських організацій


Опубліковано: 12 лютого 2021 року
Поділитися