Обговорення Концепції розвитку пасажирського транспорту Білої Церкви на 2016 - 2020 р.р.

Міським головою Геннадієм Диким неодноразово піднімалося питання щодо необхідності створення в місті Концепції розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви та подальшої розробки на її основі відповідної програми, оскільки відсутність системного підходу до розвитку міського пасажирського транспорту призвели до занепаду комунального електротранспорту, безконтрольності роботи перевізників, погіршення якості та безпеки пасажирських перевезень.

Щоб забезпечити всі поставлені завдання та чітко визначити подальші кроки  фахівцям було доручено  провести аналіз ситуації  в галузі  пасажирських перевезень, взявши до уваги напрацювання  інших  міст України,  сучасні  технічні  можливості. Відповідно  було розроблено Концепцію розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020рр.

Документ є основою для формування конкретних програм та заходів в сфері міських пасажирських перевезень, може виступати підставою для формування планів діяльності в цій галузі окремих суб'єктів підприємницької діяльності та інвесторів.

Концепція зазначає, що найважливішою умовою забезпечення високого рівня перевезень пасажирів є комплексне вирішення проблем, що стоять перед пасажирським транспортом, а саме:
- вдосконалення мережі громадського транспорту;
- оновлення рухомого складу пасажирського транспорту;
- беззбитковість роботи комунального підприємства електротранспорту та всіх міських підприємств-перевізників;
- вивчення пасажиропотоків і стану задоволення потреб населення в перевезеннях;
- запровадження дієвого механізму управління та контролю за роботою міського пасажирського транспорту;
- забезпечення маломобільних груп населення рівними можливостями користування міським пасажирським транспортом;
- зменшення екологічного навантаження на навколишнє середовище, підвищення рівня безпеки дорожнього руху.
«Нашим основним завданням в розвитку  міського пасажирського транспорту- це задоволення потреб у безпечному і якісному транспортному обслуговуванні населення. Разом з тим, потрібно створити умови для сталого розвитку транспортного потенціалу та підприємств-перевізників міста», -наголосив міський голова Геннадій Дикий. – «Ми маємо вивчити пасажиропотік, розробити транспортну схему руху, створити диспетчерський пункт по контролю графіку руху автобусів та тролейбусів та ін.. Для цього і необхідна Концепція, яка буде враховувати інтереси громади та перевізників».

В ході засідання «круглого столу» заступник міського голови Валерій Гнатюк детально презентував проект Концепції розвитку пасажирського транспорту м.Білої Церкви на 2016 - 2020 р.р., який буде винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради 22 березня. В подальшому Концепцію буде винесено на затвердження сесією міської ради.
Присутні опрацювали всі положення документу, надали пропозиції та зауваження, які будуть внесені до нього. Зокрема, були обговорені питання: удосконалення маршрутної мережі; умови, які необхідно врахувати при розробці документа, що забезпечуватимуть інтереси пасажира, громади, перевізника; основні завдання, які необхідно виконати для досягнення поставленої мети; шляхи та напрямки реалізації Концепції та ін.

Серед пропозицій, які  запропонували депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники підприємств-перевізників, громадських організацій міста були  визначення конкретних критеріїв, згідно яких визначатимуться пріоритети в подальшій роботі, створення рівних умов для функціонування всіх підприємств-перевізників,  розгляд можливості включення в розвиток даної інфраструктури реконструкції та будівництво нових транспортних зупинок, передбачення заміни рухомого складу, врахування в роботі досвіду країн світу та ін.



Опубліковано: 18 березня 2016 року
Поділитися