Новий підхід у викладанні математики в середній школі

    02 березня в м. Біла Церква у приміщенні Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти» відбувся семінар на тему «Реалізація компетентнісного підходу у навчанні математики» в рамках циклу науково-методичних семінарів. 

   

    Метою заходу було представлення вчителям середньої школи проекту нового підручника «Алгебра 9 клас», який є новим словом у викладанні математики для сучасних школярів.  

 

    До участі у заході запросили почесного гостя кандидата фізико-математичних наук, декана по роботі зі студентами, старшого викладача факультету інформатики Національного університету «Києво-Могилянська академія» Юрія Захарійченка, який розповів про новий підхід викладання, який зможе зацікавити школярів до вивчення математичних наук. Також він перезентував методику як правильно працювати з цим підручником, і поінформував про новий стандарт освіти Нової української школи «Від уявного нагромадження знань – до справжнього розвитку вмінь; від покарань за помилки – до творчого пошуку; від виснажливих заучувань – до радісних відкриттів». 

 

    У заході взяли участь проректор КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» Євгенія Бачинська, і директор департаменту зв'язків із громадськістю видавництва «Ранок» Володимир Лелюх. 

 

    В ході семінару слухачі мали змогу задавати питання доповідачам щодо шляхів реалізаціх компетентнісного підходу у навчанні математики. Учасники заходу підтримали такий формат підручника та методику викладання.  

 

    На семінарі було присутньо 132 особи, а саме викладачі, методисти, заступники директорів шкіл, батьки та представники громадськості.

 

   


Опубліковано: 03 березня 2017 року
Поділитися